In het lange en heerlijk zonnige weekend dat startte met Hemelvaart stond de Beierse hoofdstad München weer in het teken van de High End: de jaarlijkse audioshow waar het allerbeste uit ons vakgebied gepresenteerd wordt. De mooiste draaitafels, de fraaiste luidsprekers, de krachtigste versterkers en – de beste digital audio players op broekzakformaat!

In die laatste categorie is het de bezoekers namelijk niet ontgaan dat Activo terug is van weggeweest – zo lezen we ook bij What Hifi. En dat is toch wel de moeite om even te vermelden, want het gaat dus niet alleen om het allerduurste.

“Ondanks wat de naam High End doet vermoeden, heeft ons team ter plaatse een schat aan verrassend betaalbare hifi op de showroomvloer gevonden…” Om je te helpen om in al het beursgeweld de ruwe diamanten te vinden, heeft het team van What Hifi een gids(je) samengesteld met de beste betaalbare hifi die ze op de show hebben gezien en waar ze enthousiast over zijn geworden. In dat overzicht prijkt ook, je raadt het al: Activo.

Activo

Activo is geen model of serie van Astell&Kern, maar een tweede audiomerk van het Zuid-Koreaanse bedrijf, gericht op het promoten van een actieve levensstijl – met muziek als metgezel op die reis. “Met Activo is muziek niet slechts een achtergrond; het is de kracht die je leven vooruit stuwt”, aldus het team van A&K.

De P1 in München is de eerste nieuwe productintroductie van Activo in vijf jaar.

What Hifi over de Activo P1

Astell & Kern onthulde een nieuwe Activo P1 draagbare muziekspeler op High End in München. De P1 is de opvolger van de oudere Activo CT10.

“De prijs is nog niet bekendgemaakt, maar op basis van het oudere model verwachten we dat hij goedkoper zal zijn dan alles in het portfolio van Astell & Kern; wat betekent dat hij goedkoper zou moeten zijn dan bijvoorbeeld de SR35.”

“Als we gelijk hebben, dan zal het, gebaseerd op de specificaties, een directe concurrent zijn voor de Sony NW-A306 die we vorig jaar hebben beoordeeld en vier sterren hebben gegeven. De belangrijkste kenmerken zijn een batterijduur van 20 uur, ondersteuning voor 32-bit/384kHz PCM en DSD256 audiobestanden en een 4,1 inch touchscreen.”

Lees hier meer over de P1.