Astell & Kern heeft een nieuwe draagbare muziekspeler uitgebracht genaamd AK70 MKII. De nieuweling is een gewijzigde versie van de oude AK70, maar gezien de aard en hoeveelheid wijzigingen kan gesproken worden van een nieuw apparaat. Bestellingen kunnen al worden geplaatst maar het is nog niet bekend wanneer de eerste leveringen zullen plaatsvinden.

Astell & Kern: AK70 MKII

De nieuwe muziekspeler van Astell & Kern heeft twee DA-converters aan boord, terwijl de oude er slechts één had. Voorts is het vermogen van de hoofdtelefoonversterker iets opgeschroefd en is de accuduur verbeterd. Ook zou de nieuwe speler lagere jitter-waardes hebben.

Het gewicht is gestegen van 132 gram naar 150 gram, dus dit zal niet echt opvallen in de jas- of broekzak. De ruisvloer ligt op -118 dB en via de gebalanceerde uitgang is dat nog één dB lager. De kanaalscheiding is van 130 dB naar 136 dB getrokken (138 dB gebalanceerd) en dat is een voorbeeldige waarde voor een klein apparaat waarbij de elektronica noodzakelijkerwijs dicht op elkaar is geplaatst.

Aan aansluitmogelijkheden geen gebrek. Wifi en bluetooth worden ondersteund en de AK70 MKII kan muziek via usb uitsturen. De speler is voorzien van 64 GB opslag maar dit kan nog worden uitgebreid met een micro SD-kaartje van 264 GB. Eventueel kan ook nog via de AK Connect App naar Tidal worden geluisterd.

De AK70 MKII speelt muziekbestanden tot 24-bit/192 kHz af, maar kan ook DSD en 32-bit audiobestanden afspelen. DSD en 32-bit bestanden worden wel geconverteerd naar PCM.

ak70-2