Roon Labs, de maker van Roon software, heeft aangekondigd dat de nieuwste versie van de software ondersteuning biedt voor Devialet AIR. Iedere bezitter van een Devialet Expert of Expert Pro-systeem kan met Roon gebruik maken van hi-res streaming met de technologie van Devialet AIR zonder nog een driver te hoeven installeren. Ook de eerdere modellen van Devialet kunnen gebruik maken van de nieuwe functies van Roon.

Roon en Devialet AIR

Tot voor kort was het nodig om een driver te installeren voor Mac of Windows om gebruik te kunnen maken van streaming met Devialet AIR. De driver moest er dan voor zorgen dat de data van het muzieksignaal in real time werd gestreamd c.q. aangeleverd en dat is een technische uitdaging in samenhang met veel netwerkverbindingen. Door Devialet AIR rechtstreeks in Roon te implementeren, vervalt de noodzaak voor een driver en is de datastroom veel stabieler.

De integratie van AIR werkt op alle platformen, ook op Linux. Roon ondersteunt voorts het afspelen van DSD64. Roon neemt feitelijk ook de besturing van het apparaat over en onderdrukt de geluiden van het besturingssysteem. Roon laat ook het signaalpad en alle bewerkingen en aanpassingen aan het muzieksignaal zien.

Om van de nieuwe mogelijkheden gebruik te kunnen maken zal de gebruiker versie 1.3 (build 242) van Roon moeten installeren. Roon biedt de mogelijkheid om de software gratis te proberen.