Er staat een mooie firmware update klaar voor alle Astell&Kern apparaten die ondersteuning bieden aan open APK Service. De nieuwe versie biedt namelijk Apple Music én compatibiliteit voor 1 terabyte microSD geheugen. 

De huidige versie van je A&K firmware kun je eenvoudig checken bij de instellingen van je speler. Vervolgens kun je op de website van het merk – via deze link – de meest courante versies terugvinden. Daar staan sinds 31 juli in ieder geval voor de volgende spelers een nieuwe versie van de firmware: de A&norma SR15, de KANN Cube, de A&ultima SP1000 en SP1000M en de A&futura SE100. 

In de nieuwste versie vind je naast ondersteuning voor Apple Music ook support voor foobar2000 en Onkyo Music, 1TB microSD geheugen compatibiliteit en verbeterde operationele stabiliteit. Het volledige overzicht van courante firmware vind je hier. 

Firmware upgraden

De gemakkelijkste manier om de nieuwste mogelijkheden naar jouw apparaat te halen, is verbinding maken met Wi-Fi en onder Setting – Update – System update de nieuwe firmware te vinden. Zorg wel dat je tenminste 50 procent batterij hebt als je aan de update begint en houd rekening met voldoende geheugen. Daarnaast is het altijd verstandig om een back-up te maken voordat je nieuwe versies installeert, op welk apparaat dan ook.