We hebben een nieuwsupdate met een aantal fraaie plaatjes voor je. Per vandaag, na een streng embargo vanuit Parijs, mogen we namelijk vermelden dat er een bijzondere nieuwe uitvoering van de Devialet Phantom Reactor op de markt is; Phantom Reactor Black.

Devialet Phantom Reactor

We weten van Devialet dat een product nooit niét in ontwikkeling is. De Phantom Reactor is nog niet eens een jaar op de markt, maar dat is bij de Fransen al meer dan lang genoeg om met een mooie nieuwe uitvoering te komen. Die uitvoering? Heel. Cool. Matzwart.

De Phantom Reactor vinden we aan de ‘onderkant’ van het portfolio van Devialet’s luidsprekers, maar dat verschil komt toch vooral door het absurde vermogen van zijn grotere broers. De kleine Reactor 600 levert echter nog altijd 600 Watt, en de Phantom Reactor 900 uiteraard 900 Watt – voor wie de originele Phantom met 1200 Watt na zijn laatste softwareupdate iets te stevig vindt.

De Phantom Reactor is ontworpen om nog gemakkelijker te installeren dan de grotere Phantom-broers en krijgt zijn muzieksignaal via Bluetooth, Spotify Connect, AirPlay, UPnP of via een analoge of optische aansluiting. Het afspelen wordt geregeld via een speciale app. De oorspronkelijke Phantoms hadden geen Bluetooth, AirPlay of Spotify Connect, maar Devialet moest erkennen dat streaming moest worden ondersteund. De Reactor kan dus álles, inclusief stereo-modus, en dan komt-ie nu ook nog in deze bijzondere matzwarte uitvoering…

Prijs en beschikbaarheid

De Phantom Reactor 600 heeft aan adviesprijs van 990 euro, de Reactor 900 is er voor 1290 euro – ook de versies in matzwart. De bijbehorende Phantom Reactor Legs om de speaker op de juiste hoogte én in de juiste stijl te plaatsen, is er nu bovendien ook in matching zwart, voor dezelfde 149 euro waar je de eerdere uitvoering voor koopt. Tot slot heeft Devialet ook nog een aantal B2B-modellen in de pijplijn met euro-aansluiting om de speakers eenvoudig in een volledige installatie van bijvoorbeeld Crestron op te nemen.