De gloednieuwe Astell&Kern ACRO BE100 is een bluetooth-luidspreker die hifi-kwaliteit combineert met alle vrijheid van draadloos gemak – uitgerust met een 32-bits digitaal-naar-analoog-converter (DAC) om zelfs de meest veeleisende muziekliefhebber tevreden te stellen. Je werk-, studeer- of hobbykamer vullen met een rijke muziekweergave was nog nooit zo eenvoudig!

Wereldprimeur

Introducties van Astell & Kern zijn zelden enkel bijzonder voor het merk zelf, maar staan ook altijd garant voor een primeur in de markt die ze bedienen. Deze ACRO BE100 is daarom niet alleen de eerste draadloze speaker van A&K, maar ook ’s werelds allereerste bluetoothspeaker met support voor zowel aptX-HD als LDAC codecs. Dat betekent dat niet alleen de hardware van deze speaker met 55Watt Klasse D-versterker méér dan in orde is, maar ook dat je qua audiobestandsformaat niet beperkt bent en dus ook draadloos op de allerbeste weergave kunt rekenen. Liever bedraad? Dan is er ook een 3,5mm aux-ingang.

Draadloze Hi-Fi

Ook déze A&K bevindt zich dus weer in een niche. Het merk dat vooral bekend staat om zijn high-end Digital Audio Players (DAP’s) voor in je broekzak zorgt dat je ook in de wereld van bluetoothspeakers voorzien bent van een hifi-kwaliteit muziekweergave. Want waar verreweg de meeste draadloze speakers – toch zeker in deze prijsklasse – zich vooral richten op feestmodellen met stevige bassen of apparaten die vooral toegankelijkheid en (bedienings)gemak verkiezen, mag je net als bij de Devialet Phantoms bij Astell & Kern rekenen op een totaalplaatje: design, gebruiksvriendelijkheid én high-end audioskills.

De ACRO-serie BE100 is voorzien van een maar liefst 4-inch Kevlar woofer en twee silkdome tweeters. Om de krachtige klasse-D versterker bij te staan, kan deze A&K bovendien bogen op een 32-bit DAC om de audiosignalen in goede banen te leiden. Als de versterking niet goed is afgesteld, weten ze bij A&K, dan kunnen ze bij maximaal uitgangsvermogen clipping-geluiden produceren. De eigen AMP-ontwerptechnologie is daarom toegepast op de BE100 om een ander niveau van echt hifi-geluid te produceren zonder enige vervorming, terwijl toch het maximale uitgangsvermogen van de luidspreker comfortabel wordt bereikt.

Bij het afstemmen van het geluid is rekening gehouden met de kenmerken van de drie verbindingsmodi die op de BE100 beschikbaar zijn: Bluetooth, FM radio en AUX. Omdat elke modus een ander frequentiebereik gebruikt, is de afstemming van het geluid geoptimaliseerd aan de hand van verschillende factoren zoals galm en interne resonantie. Het belangrijkste is dat de BE100, gebaseerd op Astell&Kern’s al lang bestaande filosofie van het leveren van het originele geluid, de zang en instrumentatie op natuurlijke wijze verdeelt om het maximale niveau te bereiken, ongeacht genre of bron.

Design op de koop toe

De ACRO BE100 luidspreker maakt het ontwerp van je woon- en werkruimte compleet, gebaseerd op de filosofie van de fabrikant om originele audio-ervaringen te leveren zonder compromissen. Metaal, hout en premium PU-leder zijn daarom naadloos samengevoegd om, volgens de fabrikant, “de identiteit van licht en schaduw te creëren”, het symbool van Astell&Kern. De behuizing, benadrukt de duurzaamheid en onderscheidt zich als een mooi object, waardoor het een sterke aanwezigheid wordt in iedere ruimte. 

Het rooster aan de voorkant, dat op één punt samenkomt, is asymmetrisch met een driehoekige basisvorm, maar het unieke gevoel voor balans van Astell&Kern is toegepast op het ontwerp om het een zware en stabiele uitstraling te geven door het creëren van gebieden van verschillende grootte waar licht wordt gereflecteerd of schaduw ligt. De vormfactor en de volumeknop bovenop, de belangrijkste ontwerpelementen van A&K en toch zeker van de ACRO-modellen, zijn gemaakt van aluminium met een kartelpatroon. Het benadrukt het ontwerp, maar zorgt ook voor een hele nauwkeurige afstelling van het volume. Het gebied onder de volumeregelaar licht bovendien fraai op en fungeert als een indicator, waarbij verschillende kleuren knipperen voor elke modus of volumeniveau.

Prijs en marktbeschikbaarheid

De eerste modellen van de ACRO be100 van A&K, zowel in wit als in zwart, zijn onderweg naar het magazijn van D&D Audio en dus op korte termijn bij onze dealers te vinden. 

De adviesprijs is € 499