Dit is een preview van de recensie van Tom’s Guide. De volledige review lees je hier.

“Er is niets dat te vergelijken is met de opwinding van het horen van uitgebreide basgeluiden wanneer je je favoriete nummers afspeelt op een muzieksysteem. Het is jammer dat veel van de beste Bluetooth-luidsprekers compromissen sluiten als het gaat om het produceren van meeslepende lage frequenties, omdat ze te klein zijn om de diepe bastonen weer te geven van veel hedendaagse opnames.

Zoals ik al eerder heb vermeld in mijn artikel over de 5 beste basnummers om je muzieksysteem te demonstreren, moet ik toegeven dat ik een beetje geobsedeerd ben door basgeluid. Maar wie niet? Basgeluid is een essentieel element van mijn muziekbeleving. Hoewel ik dol ben op de flexibiliteit die veel van de beste draagbare luidsprekers van vandaag bieden in de manier waarop ik luister, ontbreekt het veel kleine ontwerpen aan het soort indrukwekkende aanwezigheid dat nodig is om een feestelijke sfeer te creëren. Dat is totdat ik de Devialet Mania draagbare luidspreker hoorde.

Met een prijs van $900 / £690 / AU$1,400 voor de zwarte of lichtgrijze opties zonder het dockingstation voor draadloos opladen, is de Devialet Mania een high-end optie. Zijn luxe ontwerp is een van de redenen waarom hij in mijn lijst van 5 beste muzieksystemen voor stijl verscheen, en omdat het geluid ook geweldig is.

De Franse specialist in high-end audio weet wel het een en ander over het verbinden van luisteraars met hun favoriete muziek via zijn reeks opvallende luidsprekersystemen genaamd Phantom. Uiteraard zijn deze, omdat het Devialet is, niet goedkoop.

Als luxe audio-specialist eisen alle ontwerpen van Devialet dat ze gezien én gehoord worden. Er is geen kans dat hun luidsprekersystemen op de achtergrond verdwijnen, en hun ontwerpen staan bekend om het produceren van uitgebreide lage frequenties die je kunt voelen dankzij het gebruik van innovatieve akoestische technologie die de basgeluiden echt tot leven brengt door middel van fysieke bewegingen die energie in de luisterruimte stuwen.

Hoewel de Devialet Mania iets compacter en betaalbaarder is dan het vlaggenschipontwerp van de Phantom-luidspreker, heeft hij zeker een krachtige geluidskwaliteit. Hij maakt gebruik van enkele van dezelfde akoestische principes en technologie die te vinden zijn in de luidsprekerserie van het bedrijf, maar dan in een compacte vorm die op batterijen werkt.

Wat betreft de batterijduur is dat het enige aspect waar ik vind dat de Mania tekortschiet, en deze bedraagt maximaal ongeveer 10 uur. Afgezien daarvan (en de buitengewoon hoge prijs) biedt hij een van de beste audiobelevingen die ik heb gehoord van een draagbaar muzieksysteem.”

Lees meer.

devialet-mania-gold