Smartphonegigant Huawei heeft opnieuw een draagbare luidspreker aangekondigd waarin techniek van het Franse Devialet is verwerkt. De nieuwe Huawei Sound Joy, opvolger van de Sound X, is waterdicht en kan wel tegen een stootje. De accu heeft een capaciteit maar liefst 26 uur muziekplezier, en voor dat laatste woord staat de techniek van het Franse Devialet weer garant. Meet de Sound Joy!

Huawei Sound Joy by Devialet

Huawei heeft vanwege het succes van eerdere samenwerkingen opnieuw de handen ineengeslagen met het Franse audiobedrijf Devialet. De Sound X, een van hun eerdere gedeelde wapenfeiten, is een krachtige draadloze luidspreker die vanwege zijn afmetingen en gewicht evenwel niet heel uitdrukkelijk bedoeld is voor mobiel gebruik. De nieuwe Sound Joy is dat zeer zeker welkom. De speaker is handzaam, legt een stuk minder gewicht op de weegschaal en is bovendien waterdicht volgens de IP67-norm. Dankzij de accucapaciteit van 8.800 mAh die volgens de fabrikant voor 26 uur muziekplezier zou moeten zorgen kun je gerust een dagje verdwalen, maar met ondersteuning voor snelladen tot 40 Watt kan de Sound Joy in drie uur weer worden opgeladen.

De cilindervormige Sound Joy is 202 millimeter lang, heeft een diameter van 73 millimeter en weegt 680 gram. Muzieksignaal komt binnen via bluetooth 5.2 met ondersteuning van AAC en SBC. De Sound Joy is de opvolger van de Sound X, waar sindsdien ook deze fraaie review over verscheen;

Technique de Devialet

De nieuwe Sound Joy heeft twee actieve drivers aan boord, namelijk een tweeter van 10 Watt met een diameter van 19 millimeter voor de hoge tonen en een driver van 20 Watt van 50 x 75 millimeter voor de lagere en midden-tonen. De bas wordt versterkt door twee passieve radiators en het totale volume is 79 dBA op een afstand van twee meter. Volgens Huawei kan de Sound Joy frequenties tot 20 kHz weergeven, maar dat is op niveau -10 dB. Bepaald niet zuinig voor een bluetooth-luidspreker!

Naast de gebruikelijke knoppen kun je de speaker bedienen door te schudden om twee stuks te verbinden voor stereogeluid. Door met je telefoon op de luidspreker te tikken ga je naar het volgende nummer. Verder is er een knop om de spraakassistent te activeren en kan een Huawei Watch gelinkt worden om zo het volume aan te passen, te pauzeren of nummers over te slaan. De oplichtende ring geeft het volume of accuniveau aan.

Lees ook deze 5 sterren-review van Android Headlines over de prestaties van de Sound Joy., vol lof over het aandeel van Devialet. “Devialet speakers are included in the Huawei Sound Joy, and the result is… spoiler alert… pretty great.” De speaker van Huawei en Devialet is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 130 euro in zwart of groen.