Spijtig maar niet geheel verrassend nieuws van ’s werelds leukste audioshow vandaag: er zal in 2021 geen High End München zijn. Geen bier, geen bratwurst. Oh, en geen mooi nieuw audiospeelgoed. Althans, niet van dichtbij.
High End 2021, dat al doorgeschoven was van mei naar september 2021, is alsnog verzet naar mei 2022. Donderdag 19 tot en met zondag 22 mei 2022, om precies te zijn. 

De organisatie, High End Society, is tot deze beslissing gekomen na een herbeoordeling van de huidige situatie en in nauwe samenwerking met het bestuur. De reden is uiteraard de nog altijd aanhoudende pandemie in binnen- en buitenland. De IPS, International Parts + Supply, die parallel aan de High End zou plaatsvinden, is eveneens uitgesteld tot het nieuwe jaar en zal voor het eerst haar deuren openen op 19 en 20 mei, 2022.

Hoewel de hallen en atriums van het MOC volgeboekt zijn en er zorgvuldig een gedetailleerd hygiëne- en infectiebeschermingsconcept is ontwikkeld, is de organisator van mening dat het nemen van deze maatregel in een vroeg stadium noodzakelijk is gezien de huidige situatie. “We hebben het evenement uitstekend voorbereid en hadden er alle vertrouwen in dat de High End en de nieuwe IPS ondanks de veranderende omstandigheden dit najaar zouden kunnen plaatsvinden”, verklaart Stefan Dreischärf, directeur van High End Society. Hij betreurt het dat alle hifi-fans door het uitstel nu nog langer moeten wachten op het jaarlijkse hoogtepunt van de branche. “Dat gezegd hebbende, moeten we een vooruitziende blik hanteren om het vertrouwen van onze exposanten te behouden. Gezien de trage ontwikkeling op wereldschaal, vinden wij de huidige situatie te onzeker. Het risico om het evenement op korte termijn te moeten annuleren, is gewoon te groot”, legt de ervaren beursmanager uit.

Aangezien de pandemie niet zo snel wordt beteugeld als gehoopt, kan niemand voorspellen of een internationale vakbeurs in september daadwerkelijk met bevredigende resultaten voor alle betrokkenen kan plaatsvinden. Bovendien is de organisator zich bewust van zijn voortdurende verantwoordelijkheid om de gezondheid van alle betrokken partijen te beschermen en de betrouwbaarheid van de planning te garanderen. Met het vooruitzicht dat de huidige maatregelen volgend jaar aanzienlijk zullen zijn versoepeld en wereldwijd reizen [waarschijnlijk] zonder beperkingen mogelijk zal zijn, staat niets de High End en IPS in de weg om in mei 2022 een succesvolle en plezierige beurservaring te bieden. Al houden we uiteraard andermaal een slag om de arm.