Wat doe je als je door Hennie Dolleman van D&D Audio uitgenodigd wordt om samen met een aantal dealers twee dagen naar Devialet in Parijs af te reizen? Die uitnodiging met beide handen aannemen natuurlijk!

Zo komt het dat ik op 8 november om 09.00 uur in de ochtend plaats neem in de Thalys richting Gare du Nord. Slechts twee en een half uur later staan we in hartje Parijs en brengt een taxi ons bij het hotel. Daar worden we opgewacht door Arthur Seydoux van Devialet, die ons de komende twee dagen zal begeleiden.”

Hieronder een deel van het verslag, klik hier voor het integrale artikel op HiFi.nl.

 


 

Zo komt het dat ik op 8 november om 09.00 uur in de ochtend plaats neem in de Thalys richting Gare du Nord. Slechts twee en een half uur later staan we in hartje Parijs en brengt een taxi ons bij het hotel. Daar worden we opgewacht door Arthur Seydoux van Devialet, die ons de komende twee dagen zal begeleiden.

Devialet HQ, Place Vendome

Na de kennismaking en het inchecken lopen we gezamenlijk richting het nieuwe kantoor aan de Place Vendome. In dit moderne verzamelgebouw, verscholen achter een statige oude gevel, beschikt Devialet over maar liefst drie etages. Naar ik later begrijp van Arthur is de ruimte, vanwege de nog immer explosieve groei van het merk, ook hier eigenlijk al weer beperkt.

Hennie Dolleman (l.) met Devialet’s Christophe Amigorena (Chief Sales Officer) en Quentin Bernard (General Manager Europe)

Het gebouw beschikt over een fraai restaurant waar we op een heerlijke lunch getrakteerd worden. Dat gaat in Frankrijk toch allemaal effe anders dan bij ons. Vervolgens schuift ontwerper Mathieu Pernot aan om ons bij te praten over het nieuwe Core Infinity board van de Expert Pro-lijn. Dit board zorgt dat alle door Devialet beloofde functionaliteit daadwerkelijk beschikbaar komt. Nieuwe exemplaren beschikken standaard over het CI-board, voor eigenaren van eerder geleverde of upgrade machines zijn de eerste al opgeroepen voor inbouw door Devialet.

Door de enorme groei van Devialet, grotendeels te danken aan het succes van de Phantom, is het mogelijk toeleveranciers te benaderen die voorheen niet geïnteresseerd waren. Zo is de gebruikte processor op het nieuwe board de allernieuwste versie van Qualcomm. Meest verrassend voor mij is dat, naast uitbreidingen op het gebied van streaming waar veel gebruikers reikhalzend naar uitkeken, Matthieu vertelt dat de weergavekwaliteit ook een stap vooruit gaat. Door de toepassing van een nieuwe Clock en FPGA is er een klankmatige winst, het maakt hierbij niet uit welke ingang gebruikt wordt – hoewel Matthieu aangeeft dat “no wire” ofwel draadloos nog steeds de beste oplossing is in de optiek van Devialet. Hiervoor is voorzien in een nog betere wifi-antenne. Een leuke uitdaging voor thuis zodra mijn eigen Expert 220 Pro voorzien is van de CI-upgrade…

 


 

Klik hier voor het integrale artikel op HiFi.nl.