De Devialet Dione, de eerste soundbar van de Fransen en pas de tweede ooit om van HIFI.NL de volledige vijf sterren te krijgen, is ook door de prestigieuze EISA (Expert Imaging and Sound Association) bekroond. De krachtige high-end soundbar heeft namelijk een Beste Product 2022-2023 Award in de categorie ‘Home Theatre Audio’ gewonnen. “Als je er een hoort, wil je er een”, zo lezen we in het juryrapport. 

De Devialet Dione is een ware all-in-one oplossing voor je thuisbioscoop, waarbij je mag rekenen op een intense ervaring zonder enig compromis. De stijlvolle soundbar kan daartoe leunen op alles van Dolby Atmos 3D cinematic sound, room calibration scans voor de juiste akoestische afstemming op jouw ruimte – met aandacht voor onder meer reflecties via oppervlaktes zoals je muren en je meubilair –, een hele willekeur aan Devialet-eigen technieken zoals ADH en SAM, en niet minder dan 17(!) neodymium drivers, waaronder 8(!) subwoofers om jouw home cinema met geluid te vullen. Je leest er hier alles over.

EISA High-End Soundbar 2022-2023

De EISA Awards, de jaarlijkse prijzen van de Expert Imaging and Sound Association, zijn voor de 40ste maal uitgereikt. Zij erkennen nieuwe producten die de meest geavanceerde technologieën combineren met hoogst aantrekkelijke functies en eren deze als de beste in hun klasse. De Dione viel in de prijzen binnen de EISA Expert Group ‘Home Theatre Audio’. 

Uit het juryrapport van EISA: “Devialet levert met zijn debuut-soundbar authentieke, high-end hifi voor thuisbioscopen in een stijlvolle behuizing waarachter een hele reeks innovaties schuilgaat. De belangrijkste zijn de eigen ADH-versterking en SAM-verwerking (Speaker Active Matching), die zowel tastbare kracht als voorbeeldige controle bieden over de acht onafhankelijke basunits van de Dione. Daarnaast zijn er side-firing en upfiring full-range drivers voor Dolby Atmos/surround weergave, plus het kenmerkende Orb middenkanaal, dat kan worden gedraaid voor een nauwkeurige weergave wanneer de soundbar aan de wand is gemonteerd. In het gebruik verbaast de Dione met zijn low-end poise en slam, ambiance en vloeiende detailweergave. Als je er een hoort, wil je er een.”

EISA Awards worden toegekend in een samenwerking van 60 internationale tijdschriften en websites voor consumentenelektronica in 29 landen en zijn een goed ijkpunt voor degenen die de nieuwste hifi-modellen zoeken. Kijk voor meer informatie over EISA en een overzicht van alle andere awards diverse categorieën op eisa.eu.