Streamen blijft aan populariteit winnen. Maar dat hoef je de Franse specialisten van Devialet niet te vertellen. De beschikbare collectie aan digitale muziek werd onlangs al flink uitgebreid doordat Spotify Connect in de Phantom geïntegreerd werd. Een blik op de overzichtspagina van de voor de Phantom beschikbare diensten leert echter dat het daar niet bepaald ophoudt met de mogelijkheden. Spotify? Ja dus. Tidal? Check. Deezer? Check? Apple Music, SoundCloud, Qobuz, Pandora – the list goes on.

Spotify is onmiskenbaar één van de grootste spelers in de wereld van streaming audio. Hoewel de Fransen achter muziekdienst Deezer twee jaar eerder met het idee kwamen, waren het de Zweden die snel een groot publiek wisten te bereiken. Dat deden ze onder meer door met een grote hardware-partij in zee te gaan: het Amerikaanse Sonos (ook achter de schermen is streaming een behoorlijk internationaal spelletje blijkt wel). De combinatie van de twee merken, beiden herkenbaar aan het enorme gebruiksgemak en het feit dat de merknamen haast synoniemen zijn geworden voor streaming, heeft hen geen windeieren gelegd. Een rol die Spotify en Devialet ongetwijfeld ook voor elkaar zullen vervullen.

Sinds de beginjaren heeft ook Deezer stevig aan de weg getimmerd. En hoewel Spotify wellicht meer internationale herkenbaarheid heeft, is het Deezer dat zich sinds kort mag beroepen op de eer over de grootste muziekbibliotheek te voorzien. Abonnees kunnen over niet minder dan 40 miljoen (!) nummers beschikken.

Devialet Spark app

SPARK app

De aanbodzijde is niet enige factor waar Devialet aan werkt. Ook qua gebruiksvriendelijkheid en mogelijkheden om muziek te ontdekken en te delen wordt de streaming interface continu verbeterd. Bijvoorbeeld met de SPARK app, de nieuwe applicatie van Devialet, gericht op muziekbeleving met je familie en vrienden. Vanuit iedere bron binnen je netwerk, bijvoorbeeld de smartphone van je gasten, kun je muziek naar een gezamenlijke playlist sturen. De enige voorwaarden is dat je je beiden op hetzelfde netwerk begeeft – en het wachtwoord van je wifi is tegenwoordig het eerste waar visite naar vraagt… Je kunt gemakkelijk switchen tussen nummers op verschillende bronnen en vanuit verschillende muziekdiensten, maar ook van kamer naar kamer en van Phantom naar Phantom (je kunt 24 Phantoms tegelijk koppelen!). De SPARK app voorziet in de eerste gezamenlijke muziekbibliotheek en is dé manier om onderling muziek uit te wisselen. | Lees meer over de Spark app

Hoe dan ook hoef je je met een Devialet Phantom geen zorgen te maken. Niet alleen staat het nieuwste paradepaardje van Devialet garant voor imponerende audiokwaliteiten, in je voorkeurslijstje van favoriete nummers en albums is ook ruimschoots voorzien. Met het totaalaanbod aan streamingdiensten, variërend van het high-res aanbod van Qobuz tot de ‘totaalbibliotheek’ van Deezer, deze speler is allesbehalve beperkt tot het geïntegreerde Spotify Connect. Stream on!

Kijk op de website van Devialet welke diensten door de Phantom ondersteund worden, en wat de Fransen mogelijk maken om de gebruiksvriendelijkheid verder te verhogen; http://en.devialet.com/phantom/#use/