Devialet zou Devialet niet zijn als de Franse audiospecialisten niet af en toe met een bijzondere Limited Edition zouden komen. Deze keer hebben onze favoriete kunstenaars uit Parijs aan de Phantom II 98 dB gewerkt en deze in een heel fraai blauw jasje gestoken.

De Phantom II Deep Blue is een ode aan het onbekende. Devialet neemt een duik in het diepe met een exclusieve uitvoering (wereldwijd slechts 1,000 exemplaren!) die zowel rustgevend als onheilspellend en zowel krachtig als rustig is, en uitstekend aansluit bij de filosofie van de altijd baanbrekende engineers van het merk. “De fascinerende diepblauwe tint vertelt een verhaal dat vreemd (on)bekend is, ergens tussen de laatste grote grens van onze thuisplaneet tot de interstellaire reikwijdten van de ruimte op een droomachtige waterwereld.” We krijgen er zelfs een beetje Avatar-vibes van, dus dat past mooi bij de aanstaande release van de tweede film uit de 3D-serie van James Cameron. 

De diepblauwe uitvoering kan net als zijn voorgangers bogen op een onvoorstelbaar frequentiebereik van 18 Hz tot 21 kHz met 900 Watt piekvermogen, uiterst lage vervorming en 98 dB SPL uit een piepkleine speaker. Dankzij zijn slanke aluminium zijpanelen in intrigerend blauw verandert deze Phantom II in een opvallend statement van kracht. Compact en toch vol bereik van puur, helder geluid als een vloedgolf – alsof je diep onder de open oceanen duikt. Touch controls geven je totale controle over de Phantom II met één enkele beweging, zoals je al van de eerdere modellen gewend bent.

De Phantom II Deep Blue is deze zomer verschenen in een beperkte oplage van 1,000 stuks en maakt van iedere eigenaar een avontuurlijke verzamelaar. Adviesprijs: 1.400 euro.