Sinds begin november hebben Devialet-gebruikers de mogelijkheid om voor de bediening van hun Phantom Premier- (en Reactor-)producten over te stappen naar het nieuwe DOS 2 besturingssysteem.

De migratie duurt ongeveer 20 minuten per product, maar voordat je aan de slag gaat hebben we voor je op een rijtje gezet wat DOS 2 inhoudt en wat je moet weten over deze nieuwe versie voordat je besluit om de overstap te maken.

Zoals je wellicht al weet, zijn ze bij Devialet volop bezig met de overstap naar een nieuw software voor Phantom Premier en Reactor Devialet Operating System 2 (DOS 2). Het idee is om alle functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid in één systeem te vangen en er zodoende voor te zorgen dat alle producten in een enkele interface te vinden zijn. Veel trotse Reactor-eigenaar zijn er ongetwijfeld al mee bekend, want voor die speaker is DOS 2.8.X al beschikbaar. Gebruikers van DOS 1.14.X voor Phantom Premier-producten kunnen sinds 4 november ook de overstap naar DOS 2 maken.

Wat is DOS 2?

DOS staat dus voor Devialet Operating System. Het is de software die in de producten draait. Vijf jaar geleden werd Phantom Premier gelanceerd en het kwam Devialet met DOS1, de eerste versie van de software. Naar aanleiding van problemen en verzoeken van klanten besloot de fabrikant om na de nodige updates verder te gaan met een nieuwe versie.

DOS 2 draait al sinds november 2018 op Phantom Reactor, en zal op termijn voor alle producten beschikbaar zijn. Phantom Premier is in november 2019 aan de beurt, dus wie over een variant van de Phantom beschikt – inclusief Gold Phantom en Gold Phantom Opera – kan nu de overstap maken. Extraatje voor de Classic Phantom Premier: de migratie zal het vermogen van uw Phantom(s) verhogen van 1200W tot 2000W en het geluidsniveau van 101 dB tot 103 dB. Nóg meer vermogen dus.

Waarom overstappen?

Goed om te weten: overstappen is niet verplicht. Waarom toch doen? Omdat Devialet de migratie aanraadt voor klanten met stabiliteitsproblemen. DOS 2 zorgt namelijk voor meer flexibiliteit in de manier waarop meerdere producten met elkaar kunnen communiceren. De installatie en het creëren van stereoparen zijn toegankelijker dan ooit (natuurlijk brengt DOS2 ook regelmatige software-updates terug naar de Phantom Premier familie).

In de Devialet App met DOS 2 is besloten om geen muziekplatformen zoals Deezer, Qobuz of Tidal te integreren, maar is gekozen om de gemakkelijkste toegang te bieden tot streaming protocollen. Deezer, Tidal of Qobuz zullen dus niet worden geïntegreerd in de Devialet App.

Stappenplan naar DOS 2

1. identificatie van product, selectie van firmware en download naar je smartphone;
2. installeren van firmware op het product;
3. migratie naar DOS 2
4. set-up via de Devialet app.

Kijk voor meer informatie, te checken of je sowieso moet overstappen en de concrete stappen op deze website.