Jezelf een weg banen door het enorme aanbod van high-end smart speakers kan een behoorlijke uitdaging zijn, weet ook het team van pursuitist.com, het internationaal erkende blog over luxe lifestyle en reizen dat te boek staat als één van ’s werelds meest invloedrijke. Het online magazine is gevestigd in Parijs en hoefde voor één van de vermeldingen in een toplijstje van 5 luxury smart speakers niet verder te zoeken dan het eigen postcodegebied. In het overzicht waarin ook Bang & Olufsen uit Zweden en Bowers & Wilkins uit Engeland prijken kan één van de high-end speakers van Devialet uiteraard niet ontbreken. Sonus faber (Italië) en Naim (nog een keer Engeland) maken het lijstje af.

In de zoektocht naar wat uiteindelijk deze toplijst opgeleverd heeft, ging de redactie van Pursuitist op zoek naar een mix van hoogwaardige audioprestaties, intelligente functies en luxe design. Aan de hand van “ontelbare uren zorgvuldig luisteren en evalueren” is een groot aantal luxe slimme speakers getest en onderworpen aan strenge audio-ervaringen. De queeste leidde vervolgens naar een zeer selecte groep met merken en producten die in iedere dimensie het verschil weten te maken. Het resultaat: “een top 5 van luxe slimme speakers voor 2023, die elk een plaats verdienen in de meest verfijnde omgevingen.”

Je vindt de hele top 5 op de website van Pursuitist.

De Devialet Phantom 1 Gold viel in het juryrapport op als een slimme speaker “die draait om extremen: extreem geluid, extreem vermogen en extreem raffinement. Het ontwerp, dat doet denken aan een futuristische motor, is uniek en onmiskenbaar en legt de lat hoog voor luxe slimme speakers in 2023.” Bij die fraaie woorden houdt de vermelding nog niet op. “De Phantom I Gold brengt luxe tot het uiterste en verlegt de grenzen van zowel esthetiek als audioprestaties”, zo luidt de conclusie. “Het is een spektakel om te zien, met een auditieve ervaring die net zo indrukwekkend is.” Wil je meer weten over de Devialet Phantom 1 Gold?