Devialet heeft namelijk zijn eerste stappen gezet in de car-fi door een conceptauto van Renault van hifi-apparatuur te voorzien. Goed geluid in auto’s is allang niet meer het domein van autoradiofabrikantenalleen, tenslotte. Deze Renault Symbioz is bovendien geen alledaagse auto, maar een comfortabel rijdende woonkamer maken – en daar horen actieve luidsprekers van Devialet bij.

De Symbioz is een conceptauto waarmee Renault wil laten zien wat er in de nabije toekomst allemaal mogelijk is. De auto is daarmee (nog) niet te koop en meer een studiemodel dan een marktrijp product, maar het belooft veel goeds voor de toekomst dat die verkenning van het futuristische gepaard gaat met de muzikale weergave van Devialet.

Uiteraard wordt ook de Symbioz elektrisch aangedreven en bevinden zich aan boord allerlei technische snufjes. Devialet heeft daarbij een aantal opvallende technische keuzes gemaakt. In plaats van traditionele deur-luidsprekers en subwoofers gebruikt Devialet soundmodules die ongeveer een factor zes kleiner zijn dan normale autospeakers. De tweede opvallende technische keuze is het feit dat Devialet gebruik maakt van lege ruimtes in het chassis en het koetswerk van de auto. De lege ruimtes worden gebruikt als klankkast en op sommige plaatsen zijn passieve drivers geplaatst. De derde innovatie is een verregaande sturing door de software die Devialet speciaal heeft geschreven, waarbij iedere luidspreker precies krijgt wat hij nodig heeft, wanneer hij het nodig heeft.