Devialet laat geen twijfel bestaan welke rol het merk speelt op de markt voor hifi apparatuur voor de moderne muziekliefhebber. De Devialet Phantom wordt met een stevige update naar de nieuwe standaard in de wereld van streaming audio getild. Een gouden standaard, om precies te zijn. Meet the Gold Phantom!

De Devialet Phantom behoeft geen introductie. Niet in de minste plaats omdat alles wat er over het Franse wonder van innovatie te zeggen valt al zo’n beetje geschreven is, en meer, in een stortvloed aan positieve reacties die niet heel veel hifi hardware gegeven is. Aan aandacht in de audiofiele wereld – en ver daarbuiten – in ieder geval geen gebrek. Toch doen de Fransen er nog een schepje bovenop…

De Gold Phantom is een nog opvallendere verschijning van de toch al behoorlijk eigenzinnige alleskunner van Devialet – zowel aan de binnen- als aan de buitenkant. De bijzondere uitvoering heeft, behalve natuurlijk het 22 karaats roosgoud aan de zijkanten, onder meer een vernieuwde tweeter en fors wat meer vermogen.

Kijken we gedetailleerder naar het binnenwerk, die zoals we weten ramvol gevuld is met modern technologie, dan zien we onder meer een nieuwe versie van de Devialet ADH-versterktechniek, die het totale vermogen van de Phantom naar een schone 4.500 Watt brengt – goed voor 108 dB. Lees: een slordige 8 keer zo krachtig als de ‘gewone’ uitvoering. De nieuwe tweeter is in ontwerp gelijk aan de Silver en regular Phantom, maar ditmaal vervaardigd uit titanium. Voornaamste doel van het hardere materiaal is het verschuiven van de frequentiegrenzen: naar 14 kHz voor de ondergrens, en 27 kHz voor de bovengrens.

Alle Phantom uitvoeringen zijn onderling compatibel, waardoor bijvoorbeeld Silver en Gold gemakkelijk samen in een multiroomopstelling geplaatst kunnen worden. De Devialet Gold Phantom is nóg meer in dezelfde verpakking, maar mét een extra gouden randje en stevig gevuld met gepatenteerde innovaties om de Devialet performance naar het extreme te duwen. Advies verkoopprijs bedraagt €2.590.

Lees hier meer over de Gold Phantom.