Recentelijk maakte Devialet bekend dat alle versterkers die onderdeel zijn van de Expert Pro-productlijn, na installatie, nu ook Roon-gecertificeerd zijn. Deze  software-update is natuurlijk gratis en als je de trotse eigenaar bent van een Expert Pro (met Core Infinity), dan kan je Roon zestig dagen gratis proberen.

Ben je nog niet bekend met Roon? Hier kun je bekijken hoe het werkt.

“Als je Roon met één korte zin zou moeten omschrijven, dan is het wel: “iTunes met ballen”. Of: “iTunes zoals het zou moeten zijn”. Inderdaad, het gaat hier om software die je op een Mac of een Windows-pc draait en die je muziekbibliotheek beheert. Die korte beschrijving doet je misschien spontaan naar een ander artikel overschakelen, maar wacht! Zelfs al gebruik je momenteel geen computer om muziek af te spelen, toch is Roon het bekijken waard. Al heel snel na het proefdraaien, hadden we door dat deze software met veel liefde voor muziek is gemaakt. Eén van de zaken die het bijvoorbeeld op briljante wijze doet, is het slopen van de muur tussen je eigen muziekbestanden en een streamingdienst. Want jij wil muziek horen, niet knoeien met iTunes én een aparte streaming-app. Een mooie presentatie is waar het om draait, niet enkel van je muziek maar ook van heel veel metadata. Denk dan aan biografieën van artiesten en fijnmazige genreknoppen die je helpen om op zoek te gaan naar nieuwe muziek. Roon komt daarnaast met allerlei functies, zoals radiostations op basis van artiesten, die je helpen om nieuwe liedjes bloot te leggen. Het afspelen doe je via ondersteunde apparaten: uitgangen van je computer (zoals USB-DAC’s), maar ook Airplay-toestellen.”

Lees op HiFi.nl de integrale recensie over Roon of check deze whitepaper door art’s excellence.

Koop je een nieuwe Stereo Expert Pro, dan kan je Roon een jaar lang gratis gebruiken. De koper van een Dual Mono Expert Pro (dat zijn twee versterkers) krijgt een Roon-licentie voor het leven!