Het innovatieve Astell&Kern kon uiteraard niet ontbreken op de High End in München afgelopen maand, met presentaties van onder meer de A&futura SE100 en de A&norma SR15. Maar sinds die internationale hifi-beurs in de Beierse hoofdstad is er meer nieuws van het merk achter de fraaie hi-res muziekspelers: de A&K Billie Jean, bijzondere in-ears in samenwerking met Jerry Harvey Audio. Een update!

Astell&Kern: A&norma SR15

Laten we eerst eens kijken naar de nieuwste mobiele spelers, toch dé niche van het Koreaanse merk. Zo was er de introductie van de A&norma SR15, voorzien van een Cirrus Logic CS43198 DAC voor hoge resolutie weergave (24-bit/192 kHz PCM en DSD 64) en een stevige behuizing van een aluminiumlegering, bekend van de AK70-lijn.

 

Astell&Kern: A&futura SE100

Ook getoond, en nog een flink stapje hoger dan zijn broertje hierboven: de A&futura SE100. Deze kleine krachtpatser kan onder meer bogen op een interne ESS Sabre ES9038Pro DAC (32-bit/384kHz en DSD 256), 128 GB aan opslaggeheugen en zo’n tien uur speeltijd op een enkele laadbeurt, waarbij je bovendien gebruikt kunt maken van een snellaad-optie. Het frame van het 5-inch touchscreen is een aluminium behuizing met een glazen achterplaat met ruitpatroon.

A&K Billie Jean – by Jerry Harvey Audio

De Billie Jean is de nieuwste samenwerking met Jerry Harvey Audio, de specialist op het gebied van high-end in-ears, die de kwaliteitsproductie van A&K combineert met de specialistische kennis en skills van Jerry Harvey. Met deze bijzondere IEM’s – of In Ear Monitors – bewijst A&K opnieuw dat serieuze high-end best heel klein kan zijn.

Voorzien van een Dual Balanced Armature (BA) driversysteem kunnen we rustig opnieuw over een prijswinnend design spreken, voorzien van de gepatenteerde freqphase-technologie van Jerry Harvey Audio met een nieuw ontwerp voor interne geluidsboringen om helder en perfect uitgebalanceerd geluid te krijgen. De nieuwe IEM-schaal is geoptimaliseerd om mooi in het oor te passen, maakt gebruik van een 2-weg 2-BA-ontwerp, Silver Tinsel-kabel en L-stekker in een klein, compact pakket.