Diana is de naam van de nieuwe Siren Series van Astell&Kern, geproduceerd door het merk zelf maar ontwikkeld door Jerry Harvey Audio, dé specialist op het gebied van In-Ear Monitors (IEM’s). De Diana in-ears zijn daarom onder meer voorzien van Jerry Harvey’s gepatenteerde Freqphase technologie, met een nieuw ontwerp voor de Billie Jean IEMs waar we al eerder over schreven.

Dankzij een mooie, volledig metalen behuizing van aluminium levert Diana niet alleen een visueel indrukwekkend ontwerp, maar mag je ook rekenen op een solide geluidsprofiel voor de ideale weergave, zonder vervorming.

Diana beschikt over een 3-weg, 3-driver ontwerp dat een speciale single high, single mid-range en single low balanced armatuur per kanaal biedt om die fraaie geluidskwaliteit te garanderen. Jerry Harvey ontwikkelde daarvoor een geheel nieuwe Balanced Armature Driver, om Diana referentiekwaliteit IEM’s voor mastering en mixen te bieden. De high-range drivers zijn ontworpen om alles te leveren met minimale vervorming, terwijl de mid driver een perfect, vlak geluid van 10Hz tot 5kHz biedt. De basdriver voorziet in een nog steiler low-pass effect zonder vervorming.

Bij de Diana wordt ook een geheel nieuwe 2-pins 2,5mm gebalanceerde kabel meegeleverd, die eerder werd ontwikkeld voor de AK T5p 2nd Generation hoofdtelefoon. De kabel is gemaakt met 4N puur zilver met verzilverde 7N OCC om de perfecte hoge tonen te leveren; en de 7N OCC om de lage tonen naar boven te halen. Deze hybride constructie van puur zilver, zilver OCC en OCC litz kabel creëert een unieke harmonie en is de finishing touch voor zowel de AK T5p hoofdtelefoon als de Diana IEMs. Geen scherpe hoge tonen of te veel lage tonen meer, met deze unieke kabel bereik je de perfecte balans in je muziek!

Extra accessoires zijn onder andere een 2,5mm naar 3,5mm adapter, siliconen oordopjes (klein, medium en groot) en een draagtasje. Diana is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 799.