Astell&Kern presenteert een gloednieuwe Gold-uitvoering van de vermaarde A&Ultima SP1000M hi-res portable muziekspeler. Het is een bijzondere variant die niet alleen opvallend oogt, maar ook zeer opvallend klinkt doordat de materiaalkeuze bepaald niet alleen een esthetische rol heeft.

We weten dat verschillende materialen hun eigen invloed hebben op de prestaties en weergavekwaliteiten van een DAP, een digital audio player. Dat was voor A&K eerder al reden om bijvoorbeeld bij de SP1000 en eerdere uitvoeringen uiteenlopende keuzes te maken in de vervaardiging van de hi-res spelers. De SP1000M is net als de originele versie gemaakt van aluminium, maar de nieuwe gouden variant kan bogen op koper met een zuiver verguld laagje, wat de elektrische aarding en daarmee de audiokwaliteiten serieus verbetert. Vooral in de geluidsdiepte zijn er bijzondere verschillende in de weergave waar te nemen, terwijl de klank en het karakter van de SP1000M Gold dezelfde warmte dragen als we al van eerdere uitvoeringen van de SP1000 gewend zijn. Win-win dus!

Het nieuwste AK4497EQ dual-DAC ontwerp en de verbeterde CPU in de A&ultima SP1000M GOLD maakt nauwkeurige weergave van native 32bit/384kHz audio mogelijk zonder concessies te doen aan de geluidskwaliteit. De A&ultima SP1000M GOLD ondersteunt ook native bit-naar-bit DSD-weergave tot 11,2MHz voor het best mogelijke geluid. Voor de bediening mag je bij de Gold-uitvoering rekenen op dezelfde intuïtieve menusamenstelling als zijn voorganger, maar de gebruikersinterface is verbeterd met de optionele Virtual Back Key, die je in staat stelt om het apparaat gemakkelijker en comfortabeler te bedienen.

De SP1000M Gold is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 2.990 euro.