Astell&Kern, de meermaals bekroonde fabrikant van audiocomponenten uit Zuid-Korea, heeft een USB-DAC van hifi-kwaliteit met microfoonaansluiting onthuld: de AK HC3. De lichtgewicht, aluminium kabel is een stijlvolle toevoeging aan elk apparaat en koppelt de kenmerkende Astell&Kern prestaties aan een ongeëvenaarde veelzijdigheid.

Astell&Kern AK HC3 USB DAC | Hifi Pig

Als opvolger van de veelgevraagde PEE51(HC1) maakt deze compacte AK HC3 het eenvoudig om onderweg te genieten van echt, compromisloos high-fidelity geluid. De AK HC3 maakt gebruik van de dubbele ES9219MQ van ESS, die door audioliefhebbers over de hele wereld wordt gewaardeerd om zijn vermogen om hifi audio in ultrahoge kwaliteit af te spelen met een uitstekende controle en een laag stroomverbruik.

Veelzijdige kabel voor calls en entertainment

De AK HC3 voegt hoogwaardige microfoon ondersteuning toe aan het kenmerkende hoge-resolutie geluid van het bedrijf om meer entertainment- en spraakfuncties mogelijk te maken – perfect voor gaming op pc en laptop, videoconferenties en film- of tv-kijken.

De AK HC3 is compatibel met elke 3- of 4-polige 3,5-mm plug oortelefoon en headset, evenals de in-line controller en microfoon functies van 4-polige oortelefoons en headsets.

In tegenstelling tot de meeste DAC-producten is de AK HC3 van Astell&Kern voorzien van een uitgangsontwerp om ruis zoveel mogelijk te beperken. Door het digitale signaal te verwerken nadat het door de dubbel afgeschermde kabel is gegaan, is het resulterende geluid veel beter en vrijwel ruisvrij.

Astell Kern HC3 compacte lichtgewicht DA converter en hoofdtelefoonversterker

Plug & play: overall & altijd

De AK HC3 laat zich direct aansluiten op een Windows PC, Mac, smartphone of tablet met een USB-C poort, zonder dat je een aparte adapter of verloopstekker nodig hebt. Geniet dus ook direct van hoogwaardig geluid. De AK HC3 gebruikt bovendien de stroom van het aangesloten afspeel apparaat en hoeft dus niet te worden opgeladen of te worden aangesloten op een aparte externe geluidskaart, AMP of DAC.  De AK HC3 is bovendien compatibel met iOS-apparaten via de meegeleverde USB-C naar Lightning-adapter.

De Astell&Kern AK HC3 is verkrijgbaar via onze Astell&Kern dealers voor een adviesprijs van 229 euro.