Over de Devialet Phantom Reactor is al heel veel gezegd en geschreven – ook op onze eigen D&D website. Op HIFI.NL vind je bijvoorbeeld een hele mooie review van de kleinste krachtpatser uit Parijs, waarbij in de conclusie gesteld wordt dat de Reactor verbluffend zou zijn, als we de ‘gewone’ Phantom niet al kenden. En: ‘enorm vermogen in een kleine verpakking’.

Hoe de Fransen dat toch voor elkaar hebben gekregen? Dat vroegen ze zichzelf ook af. Gelukkig gaan ze in een aantal artikelen, te beginnen met The Mind en binnenkort The Heart voor ons uit de doeken doen hoe ze de meest technologisch geavanceerde compacte speaker ter wereld hebben ontwikkeld en gefabriceerd. We nemen je graag mee in dat verhaal.

The Mind

Het brein is een krachtig iets. Een kunststukje van complexiteit en evenwicht, want beide zijn nodig om te kunnen functioneren. De ene helft is samengesteld om ruw vermogen te leveren, de andere helft verpakt geavanceerde intelligentie om dat om te zetten in prestaties. Zo’n compact systeem zou eigenlijk niet zoveel informatie moeten kunnen verwerken. Datzelfde geldt precies ook voor de Phantom Reactor…

De interne structuur van de Phantom Reactor is anatomisch complex en vereist chirurgische precisie, aangepaste assemblagetechnieken en een zeer veeleisend testproces. In de audiobranche wordt die kwaliteitscontrole vaak uitgevoerd op één monsterproduct, maar bij Devialet gaan ze veel verder. Elk van de elektronische platen van de Reactor wordt afzonderlijk getest, waarna ook het geheel opnieuw wordt getest om te garanderen dat alles in feilloze harmonie werkt.

Hoe die harmonie ontstaat? Dat is een uitstekende vervolgvraag. Devialet beschikt daardoor over ADH3, de eigen analoog-digitaal hybride versterkingstechnologie. Devialet is het enige merk ter wereld dat gebruik maakt van deze technologie, die oorspronkelijk werd ontwikkeld voor de Phantom Reactor en momenteel ook in de derde generatie van die originele speaker is verwerkt. Dankzij één tweekanaals-chip mag je rekenen op een helder analoog geluid door middel van krachtige digitale versterking – het beste uit twee wereld. Het systeem is compacter en efficiënter dan ooit, garant voor adembenemende prestaties.

Om te kunnen werken met de beperkingen van het formaat van de Phantom Reactor heeft Devialet het meest geoptimaliseerde moederbord tot nu toe gemaakt. Immers, hoe kleiner een moederbord, hoe groter de krachtbeperkingen. Dus om de Phantom Reactor tot 900W aan zuiver geluid te laten leveren in zo’n compacte structuur, moest het moederbord volledig opnieuw worden ontworpen – een unieke geïntegreerde processor speciaal voor Devialet-producten. Ook de voeding werd opnieuw ontworpen, voor grotere vermogens.

De Phantom Reactor is niet alleen compacter, maar ondersteunt ook meer Devialet-innovaties dan al zijn voorgangers, zoals HBI (Heart Bass Implosion), dat de lage tonen zo laag weergeeft dat het de grenzen van het menselijk oor overschrijdt, en natuurlijk SAM (Speaker Active Matching), de welbekende technologie van Devialet die een naadloze match tussen versterker en luidsprekers garandeert. Door de manier waarop het vermogen wordt geleverd verder te verbeteren en dat te koppelen aan de nieuwste innovaties, is Devialet in staat om volkomen onredelijk geluid bijzonder compact te verpakken.

[wordt vervolgd – abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven]