Je vraagt je misschien af: waarom zou iemand tegenwoordig een MP3-speler willen hebben als je gewoon muziek kunt afspelen vanaf je smartphone in je zak…? Dat is precies de vraag die ze bij Slash Gear ook stelden, met een Top 5 van Digital Audio Players als lang antwoord. In dat lijstje, met klinkende namen als Sony en Fiio, vind je uiteraard ook Astell & Kern. 

Specifiek hebben ze bij Slash Gear de A&norma SR35 in de spotlight gezet. 

“Er zijn veel voordelen verbonden aan een speciale draagbare muziekspeler in plaats van een smartphone. Ten eerste kan, afhankelijk van je smartphone, de geluidskwaliteit van je favoriete muziek worden verbeterd door een MP3-speler. Dat komt omdat de meeste MP3-spelers van hoge kwaliteit lossless, ongecomprimeerd geluid kunnen produceren, wat resulteert in een superieure geluidskwaliteit. Als je muziek afspeelt op een standalone MP3-speler, loopt de batterij van je smartphone niet leeg als je naar muziek luistert en maak je ruimte vrij op je telefoon door je muziek ergens anders op te slaan.”

“Bij het kopen van een MP3-speler zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten. Een daarvan is de maximale samplefrequentie van het apparaat, gemeten in Hertz. Als het apparaat een bemonsteringsfrequentie heeft die hoog genoeg is, kan het de frequentie van bronmateriaal van hoge kwaliteit evenaren, waardoor de originele audio behouden blijft. De levensduur van de batterij, opslagruimte, grootte en gebruikersinterface zijn ook belangrijke aspecten om te overwegen. Als je je muziek graag streamt, heb je ook een apparaat met internetmogelijkheden nodig, wat niet alle apparaten hebben.

Bekijk de volledige top 5 hier.