Verfrissend bericht voor na de vele warme dagen die we nog voor de boeg hebben deze (on)Nederlandse zomer. Want wie na de aanstaande hittegolf weer vanachter de ventilator, uit de airco of überhaupt weer buiten de deur durft te komen, hoeft dat niet te doen zónder dezelfde high end muziekweergave die je thuis gewend bent. Astell&Kern komt namelijk met een dubbelklapper: zowel de Kann Cube als de nu al geroemde SP2000 zullen de eerste week van september op de Benelux-markt verschijnen!

Mobiele high-end? Alles kan bij A&K!

De CUBE is de meest ongebruikelijke speler in de line-up Astell&Kern tot nu toe en bevindt zich in de KANN-serie van draagbare muziekspelers. De KANN-modellen richten zich op high fidelity met een zeer krachtige output en weinig ruis. Het formaat is dan ook wat steviger dan wat we van de Digital Audio Players van het merk gewend zijn; de Cube heeft grofweg het formaat van je oude Walkman. De audioprestaties zijn serieus meegegroeid, waarmee de Cube de ideale partner is voor muziekliefhebbers on the go.

De KANN Cube zal 1699 euro gaan kosten. Een aankoopbedrag dat behoorlijk in de schaduw staat van de weergaveprestaties. Op het moment dat het apparaat écht in de winkels ligt, mag je een review op HiFi.nl verwachten – dus check zeker ook even wat zij ervan vinden, daar hebben wij alvast alle vertrouwen in.

A&K SP2000: klaar voor de toekomst

Als je denkt alles gehoord en gezien te hebben van Astell&Kern, dan heb je nog geen kennisgemaakt met het jongste vlaggenschip uit de A&ultima-lijn. De broer van de populaire SP1000 biedt nóg meer vermogen, met 6Vrms voor gebalanceerde output en 3Vrms voor ongebalanceerde output. Het apparaat ondersteunt tot 32-bit/768KHz bit-to-bit weergave van hoge resolutie PCM-audio en native weergave van DSD tot DSD512. De SP2000 beschikt bovendien over een Octa-Core CPU, een 5-inch touchscreen, 512GB intern geheugen (het dubbele van de vorige Astell&Kern spelers), MQA-ondersteuning en dual-band Wi-Fi met een stereo-antenne voor verbeterde netwerkprestaties bij het streamen van muziek.

Het nieuwe A&Ultima topmodel zal beschikbaar zijn in roestvrijstalen en koperen behuizingen met een uniek en direct als Astell&Kern herkenbaar design. De Astell&Kern verschijnt voor 3999 in de winkel, naar verwachting eind augustus of begin september. In de zomer lees je een uitgebreide ‘wat is het, wat kan het & hoe klinkt dat?’-bespreking op dendaudio.nl, maar we hebben ook het team van Music Emotion gevraagd om de SP2000 eens op de pijnbank te leggen – dus neem het niet alleen van ons aan!