Het bekende Hi-Fi Choice heeft in hun magazine van mei 5 sterren gegeven aan de ACRO CA1000T van Astell&Kern. En dat niet alleen, ze geven ook de rode ‘Recommended’ badge aan de multifunctionele streamer/versterker.

Eerder schreven we al dat Astell&Kern de CA1000T introduceerde als de gloednieuwe opvolger van de populaire streamer en hoofdtelefoonversterker CA1000. De ACRO CA1000T is ondertussen al een paar maanden te vinden bij onze dealers en de recensies beginnen langzamerhand binnen te komen. Waaronder dus de nieuwe 5-sterren recensie van Hi-Fi Choice.

De volledige recensie vind en lees je in deze PDF. Maar we lichten hier graag een paar hoogtepunten voor je uit.

HFC_Recommend_badge

Design

“Het forse ontwerp van de ACRO is typisch A&K, met desktopgebruik in gedachten. Het is echter semi-portabel, omdat het een oplaadbare batterij heeft die ongeveer 11 uur meegaat en je het apparaat gemakkelijk kunt oppakken en van kamer naar kamer kunt verplaatsen wanneer je thuis bent.”

Geluidskwaliteit

“De reeks invoer- en uitvoeropties van de ACRO is behoorlijk indrukwekkend, maar het is in de eerste plaats ontworpen als een ‘head-fi’ systeem om hoofdtelefoons aan te sturen, dus ik gebruik de recente Group Test-winnaar, de Px8 (HFC 500) van Bowers & Wilkins voor mijn luisterschema. Er is iets hypnotisch aan John Cale’s Mercy – gespeeld in Hi Res via USB vanaf mijn MacBook Pro – en de ACRO begrijpt onmiddellijk de sfeer, waardoor er een meeslepend gevoel van ruimte ontstaat terwijl de synths en echoënde harmonieën van het titelnummer mijn hoofd omhullen in een glinsterende geluidswolk. Maar er is ook een ondertoon van ongemak, terwijl het de langzame drumpuls eruit trekt en de treurige, sombere toon van Cale’s stem vastlegt.”

closeup-ak-ca1000tConclusie

“Natuurlijk zal niet iedereen een multifunctionele DAP/DAC-combinatie zoals de Acro CA1000T nodig hebben, zeker niet voor deze prijs. Maar voor degenen die genieten van de hoogwaardige geluidskwaliteit van Astell&Kern’s DAP’s, is dit een verleidelijk alles-in-één systeem dat ook goed zal werken als onderdeel van een grotere hifi-setup.”

Lees meer.