Siltech Classic Legend review: ‘systeemsynergie als sleutelwoord’

In mei introduceerde Nederlands trots Siltech met gepast enthousiasme de gloednieuwe Classic Legend modellen audiobekabeling. Dat volgden wij met even groot enthousiasme begin oktober op met de eerste internationale reviews van de Classic Legend. We somden een vijftal reviews op van audiomagazines in onder andere Engeland, Duitsland en Australië, maar haalden ook audiorecensent en hifi-expert Werner Ero aan die de complete 880 serie van Siltech in september al aan het werk gehoord heeft bij onze dealer Poulissen Audio Video Center in Roermond. “Het ruimtebeeld is zeer groot, gelaagd en goed georganiseerd”, schreef hij. “Als je naar deze kabels luistert valt het op dat veel anderen best artificieel klinken.” Fast forward naar een dikke maand later en inmiddels is de eerste volledig(e) Nederlandstalige review ook verschenen: bij art’s Excellence, door Max Delissen.

Classic Legend-review art’s Excellence

“Omdat Max al zeer fijne ervaringen had opgedaan met de Diamond Series interconnects en de netwerkkabels van CrystalConnect, zou de stap naar de G9 Siltech Classic Legend Series enerzijds logisch zijn, maar anderzijds niet veel verschillen gaan opleveren”, zo lezen we in de nieuwsbrief van art’s Excellence. “Dacht hij….”

“Systeemsynergie was het sleutelwoord,” schrijft Max. “De Classic Legend serie van Siltech heeft, en dat geldt voor álle modellen, een duidelijk herkenbare geluidssignatuur die ook nog eens cumulatief werkt. Siltech matcht daarom in de eerste plaats heel goed met zichzelf, maar in sommige gevallen dus óók met de kabels van CrystalConnect. Wat als een paal boven water staat is dat Siltech met de Classic Legend Series een nieuwe legende naar het doopvont draagt. De nieuwe G9 metallurgie zorgt samen met de verbeterde isolatie en afscherming voor een zeer open klinkende, kleurrijke en dynamische muzikale ervaring die veel muziekliefhebbers met een oor voor betere weergave zéér zal bekoren. Ons in ieder geval wél! | Lees de gehele review op de website van art’s Excellence

Tip: je vindt op die pagina ook een prettig leesbare PDF van het artikel. Daarnaast kun je op onze winkelpagina terecht voor meer informatie over art’s Excellence zelf, uiteraard dealer van Siltech en CrystalConnect.