Review YG Acoustics Summit luidsprekers

Dit is een preview van de recensie van Michael Lavorgna op twitteringmachines.com. De hele review lees je hier.

“Er lijken evenveel manieren te zijn om luidsprekerontwerpen te benaderen als er luidsprekerontwerpers zijn, maar sommigen gaan tot het uiterste om hun specifieke doelen te bereiken. YG Acoustics is zo’n onverschrokken ontdekkingsreiziger.

Deze lengtes worden het best vertegenwoordigd door de BilletCore Drivers van het bedrijf. Van YG:

Onze BilletCore conussen beginnen hun leven als massieve plakken aluminiumlegering van vliegtuigkwaliteit. De drivers worden vervolgens nauwkeurig bewerkt tot een paar ons: meer dan 99% van het materiaal wordt verwijderd als kleine spaanders voor recycling en alleen de gewenste vorm blijft over. De resulterende conus behoudt de originele structuur en sterkte van de ruwe billet, zonder de spanning die ontstaat bij het buigen of in vorm stampen. Ze bieden een ongeëvenaarde bandbreedte, uitzonderlijk lage vervorming en de snelste transiëntrespons.

De YG Summit, de top van hun Peak Series line-up, heeft een 18,5 cm (7,25″) BilletCore mid-driver en 26 cm (10,25″) BilletCore woofer in combinatie met de YG ForgeCore tweeter met een speciaal bewerkte ontluchtingsplaat in de motorstructuur die de tweeter volgens YG meer vermogen geeft en resonanties vermindert. De verzegelde kasten zijn ontworpen om vrij te zijn van interne resonanties, die een ravage kunnen aanrichten op het muzieksignaal als ze ongetemd blijven.”

Mijn tijd met de YG Summit bleek een oefening in fysiek geïnduceerd genot. De Summit behoren zonder twijfel tot de meest solide, krachtige en nauwkeurige luidsprekers waarmee ik tijd heb mogen spenderen, terwijl ze diep graven in het detail en de delicatesse van elk stukje van de wilde verscheidenheid aan muziek die ik hun kant op stuurde. De Summit is duidelijk ontworpen om te fungeren als pure doorgeefluik van de kracht en schoonheid van muziek, die ze leveren met door muziek geïnspireerde autoriteit.

De hele review lees je hier.

yg-acoustics-summit-review