Review Devialet Mania portable: “pittig en krachtig”

Dit is een preview van de recensie van Marc Chacksfield. De volledige review lees je hier.

“De Franse audio-architect Devialet maakt al enkele jaren hoogwaardige luidsprekers. Het bezitten van de originele Devialet Phantom-reeks was niet alleen een teken van onberispelijke audio-smaak, maar ook van prestige. Degenen die duizenden euro’s aan de luidsprekers uitgaven kregen een stijlvolle opstelling die vol zat met kracht.

Sindsdien is die reeks in omvang en prijs afgenomen, dankzij de komst van de Phantom II, waardoor de Phantom-I betaalbaarder is geworden. En nu is Devialet verder gegaan op deze weg met zijn draagbare krachtpatser, de Devialet Mania.

ShortList heeft het geluk gehad deze luidspreker geruime tijd te testen: hier zijn 5 dingen die je moet weten…”

Een vermindering in grootte, maar niet in stijl

“De Devialet Mania Portable is een design meesterwerk. Het hint naar de Phantom-reeks met zijn bolvormige chassis, maar het is zeker zijn eigen ding. Ik vind het leuk dat Devialet altijd voor een futuristische uitstraling kiest voor zijn luidsprekerreeks en de Mania is niet anders: we verwachtten half dat de luidspreker rood zou oplichten, net als HAL in 2001.

Dat deed hij niet, maar de bolvormige uitstraling is geen toeval – en laat je niet misleiden omdat het qua grootte vergelijkbaar is met een Echo dat je een vergelijkbaar geluid krijgt, dat is zeker niet het geval.

Het biedt 360-graden geluid dat de meeste kamers zal vullen, dankzij vier 25w-drivers en twee 38w-subwoofers: dit maakt zo’n 95dB aan geluid. Weet je wat nog meer 95dB aan geluid maakt? Een fatsoenlijke grasmaaier. Gelukkig is het geluid uit de Mania veel plezieriger dan het horen van je buren die hun gazon aanvallen.

Oh, en die spleten zijn niet alleen voor het ontwerp, ze tonen de subwoofers – wat betekent dat wanneer de bas een beat maakt, je het in actie kunt zien.”

Lees verder.