Review Astell&Kern AK HC3: “een dinky DAC met bite”

Dit is een preview van de recensie van Tom Morgan-Freelander op stuff.tv. De volledige review lees je hier.

“Ja, de Astell & Kern AK HC3 is afkomstig van het bedrijf dat bekend staat om zijn OTT-benadering van draagbare hifi – en toch is deze kleine USB DAC een verrassend eenvoudige propositie. Het belooft een serieuze sonische upgrade ten opzichte van meer eenvoudige adapters, die een noodzaak werden voor iedereen met een killer hoofdtelefoon zodra smartphones hun 3,5mm poorten begonnen te schrappen.

Nog interessanter is dat de HC3 relatief betaalbaar is voor een merk dat bijna duizend euro vraagt voor een van zijn paradepaardjes. Voor 200 pond krijg je 32-bit, 384kHz weergave; ondersteuning voor het MQA hi-res audio formaat; iOS, Android, Windows en Mac compatibiliteit; en de mogelijkheid om headset microfoons te gebruiken met je gadgets.

Is dat genoeg om van het bedrieglijk eenvoudig ogende accessoire een must-buy te maken voor audiofielen die onderweg zijn?

De AK HC3 is nauwelijks groter dan een flash drive, maar de volledig aluminium constructie geeft hem het soort gewicht dat je verwacht van een premium product. Astell&Kern’s kenmerkende geometrische vormen vangen het licht en fleuren de verder zeer eenvoudige dongle op.

Het hoofdgedeelte is gescheiden van de USB-connector om signaalruis te verminderen, met een gevlochten kabel die stevig is zonder al te stijf te zijn. Hij zou redelijk wat buiging moeten doorstaan, wat handig is als u hem uit een broekzak wilt laten bungelen om geen krassen op uw smartphone te maken. Hij is ook niet zo stijf als concurrerende, stick-style DAC’s, dus een ongelukje zal geen ramp zijn voor de USB-C poort van je telefoon.

We vonden de USB-C-aansluiting zo lomp dat hij niet volledig kon worden aangesloten op bepaalde telefoons met hoesjes of covers, dus het kan zijn dat je het zonder bescherming moet stellen als je aan het jammen bent.”

Lees verder.

ak-dac-hc3