Review A&ultima SP3000: “Geluidsrealisme op een ander niveau”

Dit is een preview van de recensie van David Herbert op ibtimes.com. De volledige review lees je hier.

“Digitale audiospelers (DAP’s) dateren van eind jaren negentig, toen de eerste MP3-spelers werden geïntroduceerd, maar ze werden pas groot in 2001, toen Apple met de introductie van de iPod een revolutie op de markt veroorzaakte. Maar als we snel vooruitspoelen naar 2023, zijn DAP’s op de achtergrond geraakt en bedienen ze slechts een nichemarkt van audiofielen die weigeren genoegen te nemen met minder dan het beste geluid – zelfs onderweg.

Vandaag de dag zullen de meesten het erover eens zijn dat deze nichemarkt wordt geleid door Astell&Kern, het high-end merk voor draagbare audioapparatuur dat in 2012 werd opgericht door het Zuid-Koreaanse bedrijf iRiver. Het nieuwste project van A&K – de A&ultima SP3000 – moet het kroonjuweel van de DAP-markt worden, een hoogtepunt van alles wat DAP’s meer dan tien jaar na de geboorte van het bedrijf nog steeds relevant maakt. Zal hij baanbrekend genoeg blijven om het pad te effenen voor de toekomstige ontwikkeling van DAP’s? Laten we erin duiken om dat uit te zoeken.

Toen ik de SP3000 voor het eerst zag, moet ik zeggen dat het een lust voor het oog was. De gepolijste roestvrij stalen 904L kubus is compleet met scherpe hoeken, en de kenmerkende polygone zijkanten zijn zowel kenmerkend als betoverend om naar te kijken.

Het gewicht van 493 gram van de SP3000 versterkt de indruk dat dit meer een sieraad is dan een digitaal toestel. Met een gewicht van twee keer dat van een iPhone 14 Pro Max, is dit waarschijnlijk niet de beste muziekspeler die je tijdens het joggen zou willen meenemen. In plaats van het een mobiele digitale audiospeler te noemen, is het beter om het een draagbaar muziekstation te noemen.”

Lees meer.

ak-sp3000-review