Review Astell&Kern AK HC3: “Een warm, natuurlijk geluid”

Dit is een preview van de recensie van Amy Hinckley op bollyinside.com. De volledige review lees je hier.

“Hoewel de Astell&Kern AK HC3 is gemaakt door een bedrijf dat bekend staat om zijn over-the-top benadering van draagbare hifi, is deze kleine USB DAC verrassend eenvoudig in gebruik. Hij belooft een grote verbetering van de geluidskwaliteit ten opzichte van eenvoudigere adapters, die een must-have zijn geworden voor iedereen met een goede hoofdtelefoon sinds smartphones hun 3,5mm-poorten zijn gaan schrappen.

Allereerst werkt de AK HC3 perfect met de MacBook Pro, iPhone 14 Pro en Asus Chromebook waarmee we hem getest hebben. Ons Android toestel daarentegen is een hit or miss. Astell&Kern zegt dat “systeemvereisten voor sommige Android apparaten” problemen kunnen veroorzaken met de compatibiliteit. Probeer het uit voordat je het koopt.

Maar als je een apparaat hebt waarmee de AK HC3 werkt, is het een goed idee om het aan te schaffen. Het is in ieder geval een geweldige bureaugenoot. Als je er een Sennheiser IE600 hoofdtelefoon op aansluit, is het geluid veel beter dan wanneer je dezelfde hoofdtelefoon aansluit op de hoofdtelefoonaansluiting van de MacBook Pro.

ak-hc3-dac-headphones

 

De bas is voller, dieper en gemakkelijker te controleren, en de hoge frequenties zijn steviger, gedetailleerder en hebben veel meer bite en glans. De AK HC3 is dynamischer, duidelijker en heeft iets meer inzicht dan de ingebouwde speler van je laptop of smartphone.

Het maakt het geluidsbeeld in alle richtingen groter, duidelijker en overzichtelijker. De toon is overtuigender. En in het middengebied, waar (bijna) alle stemmen zich bevinden en waar het menselijk gehoor het gevoeligst is, is de Astell&Kern zoveel sprekender, zoveel gevoeliger voor harmonische en dynamische veranderingen, en zoveel muzikaler, dat het bijna niet aanvoelt als een eerlijk gevecht.”

Lees meer.

review-ak-hc3-rating