Review: 5 sterren voor de Astell &Kern A&futura SE180

De A&futura SE180, een van de vele volkomen unieke innovaties van de Zuid-Koreaanse specialisten in digital audio players, is ook bij de specialisten van What Hifi in de smaak gevallen. Het allereeste model met de in eigen huis ontworpen Teraton Alpha Sound Solution-technologie voor verbeterde audio, een verbeterde gebruikersinterface én geavanceerde connectiviteit scoorde de volle 5 sterren; “Astell & Kern innovates in the music player market once more.

 

 

 

A&future SE180 met verwisselbare DAC’s

De A&futura SE180 wordt standaard geleverd met een achtkanaals module, de SEM1 ESS ES9038PRO. Deze DAC kan audiobestanden afspelen tot een resolutie van 32-bit/384 kHz PCM en native DSD256-bestanden. Wie wil aanpassen en upgraden kan de SEM2 Asahi Kasei AK4497EQ Dual DAC module aanschaffen. Beide modules zijn voorzien van hoofdtelefoonaansluitingen van 2,5 mm, 3,5 mm en 4,4 mm voor een grotere verscheidenheid aan hoofdtelefoons en in-ears, terwijl er ondersteuning is voor MQA-weergave voor gedownloade MQA-audiobestanden en Tidal. 

De gebruikersinterface komt beter overeen met de ervaring die een Android smartphone biedt, zodat muziekliefhebbers nog intuïtiever met hun geliefde albums aan de slag kunnen. De SE180 beschikt daartoe over een fraai full HD-scherm van vijf inch en natuurlijk de bekende draaiknop in de prijswinnende gladde behuizing van het merk. 

Ook is er voorzien in AK File Drop voor eenvoudigere draadloze bestandsoverdrachten, de BT Sink-functie voor een eenvoudigere verbinding van de SE180 met een extern bluetooth-apparaat en natuurlijk de unieke audioflexibiliteit van de verwisselbare DAC-modules.

Review What Hifi

In een uitgebreide test van What Hifi kreeg de SE180 op alle drie de belangrijke categorieën Sound, Build en Features 5 uit 5 punten. De speler wordt geroemd om zijn ‘meeslepende geluidskwaliteit, modulaire DAC-ontwerp en sterke functies en gebruikerservaring’.

“Astell & Kern is de laatste jaren bijzonder productief geweest op de markt van draagbare muziekspelers, en heeft nieuwe manieren bedacht om modellen van verschillende afmetingen en eigenzinnige functiesets te rechtvaardigen. De A&futura SE180 is er een van en, of je het modulaire ontwerp nu waardevol vindt of niet, het is een van de beste prestaties-per-pond aanbiedingen in de line-up van het bedrijf.”

“De markt voor standalone muziekspelers is relatief niche, zeker op dit prijspunt, maar als u op zoek bent naar een uitstekend klinkende speler zonder duizenden euro’s uit te geven, behoort deze SE180 tot de beste die we zijn tegengekomen.” Lees de volledige review hier