5 sterren voor de Astell & Kern USB-C Dual Dac Cable

In het voorjaar heeft Astell & Kern zich gemeld op de markt voor hoogwaardige audioaccessoires, met de introductie van de USB-C Dual DAC Cable. Dat is de experts van What Hifi niet ontgaan, want de slimme oplossing die de beste muziekweergave uit je mobiele muziekspelers – maar óók je computer, smartphone of tablet – weet te halen, werd door de Britten bekroond met de volle 5 sterren. 

De USB-C Dual Dac Cable wordt door What Hifi geroemd om de hoorbare audioverbeteringen, het schone en precieze karakter van de weergave, en de fraaie bouwkwaliteit van de dac. “Het toevoegen van de USB-C Dual DAC Cable tussen onze hoofdtelefoons en bronapparaten maakt echt een wereld van verschil. Deze kleine DAC let niet alleen op de basics, maar gaat een stap verder om de weergave open gooien en meer details in de muziek te laten horen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astell & Kern USB-C Dual Dac Cable

De Astell&Kern USB-C Dual Dac Cable is ontworpen als uitbreiding op de bestaande DAP-lijnen, maar kan ook op tal van andere hardware aangesloten worden. Fabrikanten van smartphones verwijderen steeds vaker koptelefoonaansluitingen uit hun producten. Maar hoe kun je zonder hoofdtelefoonaansluiting naar muziek op je telefoon luisteren met je huidige hoofdtelefoon of in-ears? En dat terwijl ondersteuning van audio van hoge kwaliteit en hoge resolutie bij streamingdiensten steeds vanzelfsprekender wordt? Zijn je headphones dan überhaupt in staat om de volledige ervaring te bieden? En hoe kun je genieten van hoogwaardige muziekweergave of games met dynamisch en realistisch geluid op je computer zonder een dure high-end geluidskaart? Deze (en meer!) vragen zijn door A&K beantwoord met de ontwikkeling van de USB-C Dual DAC Cable. 

Conclusie What Hifi: 5 sterren

“Voordat Astell & Kern de AK USB-C Dual DAC Cable aankondigde, was het niet ondenkbaar dat het bedrijf zo’n product zou maken. A&K is al jaren actief op het gebied van draagbare digitale audio en heeft veel succes. Die knowhow wordt nu goed gebruikt om een betaalbare, praktische manier te bieden om het geluid van een smartphone of desktop op te waarderen via een bekabelde hoofdtelefoon. Het is zo’n aantrekkelijke optie dat we ze de logge naam bijna kunnen vergeven…”

De Dual Dac Cable wordt pas rond half juli verwacht.

Je leest de gehele review hier!