Devialet heeft zijn eerste stappen gezet in de auto-hifi en heeft een conceptauto van Renault van hifi-apparatuur voorzien. De Symbioz is geen alledaagse auto, althans niet op dit moment. Renault wil zo ongeveer een comfortabele rijdende woonkamer maken en daar hoort goede audioapparatuur bij.

Actieve luidsprekers van Devialet

Goed geluid in auto’s is allang niet meer het domein van autoradiofabrikanten. Veel autofabrikanten werken samen met een audiomerk om het geluid in de auto naar een hoger plan te tillen. Devialet heeft nu zijn eerste stappen in de autowereld gezet door Renault’s Symbioz van audioapparatuur te voorzien.

De Symbioz is een conceptauto waarmee Renault wil laten zien wat er allemaal mogelijk is. De auto is (nog) niet te koop en is op dit moment meer een studiemodel dan een marktrijp product. Uiteraard wordt de Symbioz elektrisch aangedreven en bevinden zich aan boord allerlei technische snufjes. De auto is ontworpen door de Nederlander Laurens van den Acker, die eerder de Espace en de Talisman heeft ontworpen.

Devialet heeft een aantal opvallende technische keuzes gemaakt. In plaats van traditionele deur-luidsprekers en subwoofers gebruikt Devialet soundmodules die ongeveer een factor zes kleiner zijn dan “normale” autoluidsprekers. De tweede opvallende technische keuze is het feit dat Devialet gebruik maakt van lege ruimtes in het chassis en het koetswerk van de auto. De lege ruimtes worden gebruikt als klankkast en op sommige plaatsen zijn passieve drivers geplaatst. De derde innovatie is een verregaande sturing door de software die Devialet speciaal heeft geschreven. Iedere luidspreker krijgt precies wat hij nodig heeft en wanneer hij het nodig heeft.

Bron: HiFi.nl