Alpha High End (Brussel)

Alpha High End (Brussel)

“Het klinkt wellicht ambitieus, zelf beetje hoogmoedig de invulling “High End “aan onze naam Alpha, maar dat is het zeer zeker niet! Het gaat om hetgeen wij bedoelen wanneer wij over high fidelity spreken? De term “hifi “is dusdanig verwaterd dat om duidelijk te maken dat wij het serieus willen doen, we het over High end hebben. Passie voor muziek is onze drijfveer nu reeds meer dan 30 jaar en wij delen dit heel graag met iedereen, ongeacht zijn of haar budget…”

Alpha High End is sinds 2019 ook gevestigd in een mooie locatie te Ukkel in Brussel. Uniek is dat het om een pand gaat dat vroeger een atelier voor textiel was en zich in een stille zijstraat bevindt, weg van de typische Brusselse drukte, en een oase van rust biedt om te genieten van hemelse klanken.

Het pand is met de nodige akoestische en technische aanpassingen opgefrist. En, niet onbelangrijk, zijn de parkeerplaatsen horend bij het pand.

Bekijk ook zeker even deze Hi-Visit uit 2019

Klik hier

Contact

Joseph Bensstraat 21 (zijstraat Chausse d’Alsemberg, ongeveer in het midden
1180 Ukkel Brussel (België)

Telefoon: +32 (0) 2 644 48 44
E-mail: info@alphahighend.be
Website: http://alphahighend.be

Deze dealer verkoopt de volgende merken
D&D Audio nieuws

Rhapsody

Rhapsody = Harry + Michael

Harry

Opgegroeid in een 100% popcultuur beleefde Harry begin jaren ’70 zijn eerste orgelconcert van Bach. Dat was op een voor die tijd fantastisch Hifi systeem. Sindsdien was mooi of lelijk voor hem niet meer aan de orde: vanaf dat moment was hij er diep van doordrongen dat alle soorten muziek en klank met de mens communiceren. Als je muziek op het juiste moment hoort word je geraakt tot het diepste van het Zelf. Harry was midden jaren ’70 daardoor een van de eersten in Nederland die high-end audio op de kaart hebben gezet. Die ontwikkeling leidde in 1988 tot het verwezenlijken van een persoonlijke droom: een High-End speciaalzaak met de naam Rhapsody. Een andere droom was een eigen platenlabel met superieure opnamen: die werd tien jaar later verwezenlijkt met Turtle Records. De kennis die Harry en Michael zo verkregen als klankregisseurs van klassieke en jazz-opnamen hebben nog altijd een grote invloed op de af- en samenstelling – de ‘tuning’ – van een hifi-systeem. Voor hen zijn deze kennis en ervaring van absoluut belang om klanten op de juiste manier van advies te dienen.

Michael

Michael groeide op met gitaren, basgitaar en drums. Hij is een muziek-freak pur sang. Muziek maken is zijn grote hartstocht gebleven, maar het vinden van zijn ‘holy grail’, ofwel de perfecte hifi-set, is een passie die erbij gekomen is. Valt deze ooit te vinden? “Geen idee”, zegt Michael, “maar het pad er naartoe is boeiend en spannend”. Die passie voor audio en muziek en het meedenken over de wensen van en oplossingen voor de klant zijn de pijlers waar Harry en Michael samen op hun eigen wijze Rhapsody mee bestieren. Rhapsody is daarmee geen gewone winkel maar een ontmoetingsplaats waar muziek- en audioliefhebbers zich thuis voelen. En waar altijd uitstekende espresso’s en cappuccinno’s worden geschonken.

Rhapsody Analog Recordings

Naast vele Hifi-shows en lezingen organiseert Rhapsody met regelmaat live-concerten in het pand. Deze concerten worden altijd in hoge resolutie opgenomen. Vervolgens zijn die opnamen te verkrijgen op CD-R of als hoge resolutie-downloads. De opnamen worden in samenwerking met Frans de Rond en Peter Björnild van Sound Liason gemaakt.

Zo wordt een brug geslagen tussen de opnamestudio en mensen die graag naar een high-end opname luisteren. Je kunt bij deze unieke concerten aanwezig zijn door je in te schrijven op onze nieuwsbrief. Na de aankondiging van het concert start de inschrijving en kunnen de eerste 40 aanmeldingen dit concert bijwonen. Op dezelfde manier worden ook concerten buiten het pand van Rhapsody georganiseerd.

Tuning

Het hart van Rhapsody is de ‘tuning’: hoe stel je een set samen en hoe werk je dat uit bij de klant thuis. Het is vaak gebruikelijk live-muziek daarbij als uitgangspunt te gebruiken. Helaas wordt vrijwel alle live-muziek (klassiek uitgesloten) elektrisch versterkt. Dus wat is dan de referentie, akoestische muziek? En als akoestische muziek dan als uitgangspunt wordt gebruikt, waarom klinkt Mahler dan compleet anders in het Concertgebouw in Amsterdam dan in de Doelen in Rotterdam? En zit je daarbij voor- of achterin de zaal?
Kortom: live-muziek als referentie gebruiken is lastig. Voor Michael en Harry is daarom de microphonefeed de referentie. Met andere woorden: dat wat de producer heeft bedoeld tijdens de opname. Door de kennis die zij zelf hebben verkregen als klankregisseurs bij live-opnamen en studiowerk is het voor hen snel te analyseren wat er op de CD, LP of dowload als opgenomen muziek staat. Zo kunnen zij hun klanten op de juiste manier informeren wat er gebeurt in de opname zelf. Daarmee krijgt de klant een beter betrouwbaar beeld van waar hij of zij naar zit te luisteren.

Lees ook onze Rhapsody editie van ‘D&D bij de dealer’ waarin we op bezoek zijn gegaan bij Harry van Dalen en zijn team in Hilversum.

Klik hier

Contact

Borneolaan 25
1217 GX Hilversum Nederland

Telefoon: 035 6284644
E-mail: info@rhapsody.nl
Website: http://www.rhapsody.nl

Deze dealer verkoopt de volgende merken
D&D Audio nieuws


Multifoon

Multifoon

Multifoon Hifi werd alweer bijna 40 jaar geleden geopend aan de Koornmarkt in Delft, zo’n 35 jaar voor de verhuizing naar de huidige locatie, maar zelfs dat was niet het officiële startpunt. Al in 1972 werd er in Delft een platenzaak gestart met dezelfde naam, waar Leen Koopman, de charismatische gastheer en eigenaar van het Multifoon van nu, destijds een aantal jaar werkte. Inmiddels vindt zijn winkel na enkele verhuizingen zijn nieuwste thuis aan de Claes de Vrieselaan, waar een lang gekoesterde wens in vervulling ging: terug naar een fraaie buurt in Rotterdam!

Muziek als oorsprong blijkt evenwel bepalend voor de zaak van Leen Koopman. “Muziek is ongelooflijk belangrijk voor ons. Het is hier in alle geledingen aanwezig.” Hifi is voor het team van Multifoon slechts het gereedschap waarmee de klus geklaard moet worden, en Koopman ziet de apparatuur an sich dan ook niet als hobby, eerder als instrument. “Maar als je slecht materiaal hebt, wordt het niks.”
Uiteraard is de juiste hifi, hobby of niet, daardoor ook bij Multifoon bepalend. Vertaald naar het assortiment van 2020? Luidsprekers van onder meer KEF, Harbeth, Martin Logan en Wilson Audio. Versterkers van Accuphase, Cambridge, Devialet en PrimaLuna. Draaitafels van ELAC, Merrill, REGA en MoFi. Audiokabels van AudioQuest, Crystal Cable en Atlas – en nog veel, veel meer.

Lees ook onze Multifoon editie van ‘D&D bij de dealer’ waarin we op bezoek zijn gegaan bij Leen Koopman en zijn team in Rotterdam.

Klik hier

Contact

Claes de Vrieselaan 111b
3021 JH Rotterdam Nederland

Telefoon: 010 251 8888
E-mail: info@multifoon.nl
Website: http://multifoon.nl

Deze dealer verkoopt de volgende merken
Meer Multifoon nieuws

Hifi Solutions

Hifi Solutions

Rick Oldersom en zijn team van ervaren hifi-adviseurs en muziekliefhebbers nemen hun vak erg serieus, maar slagen er tegelijkertijd in om het met minstens zoveel plezier uit te oefenen. Een combinatie die aanstekelijk werkt, zoveel mag je van ons alvast aannemen. Als hobbyist zijn ze – voor zichzelf en voor hun klanten – bovendien altijd op zoek naar de allerbeste geluidsweergave, waarbij prijs-kwaliteitsverhoudingen niet uit het oog verloren raken.

Jezelf structureel in je vak blijven verdiepen en altijd een klant- en servicegerichte instelling voorop hebben, maakt dat Hifi Solutions altijd met maatwerkoplossingen komt. Tel daarbij op het vermogen om zich aan de veranderende omstandigheden in de markt aan te passen – wist je bijvoorbeeld dat de speciaalzaak aan de Muiderstraat ook hét adres voor headfi is? – en je weet dat je de Ring van 020 niet hoeft te verlaten voor je volgende aankoop!

Lees ook onze Hifi Solutions editie van ‘D&D bij de dealer’ waarin we op bezoek zijn gegaan bij Rick Oldersom en zijn team in Amsterdam.

Klik hier

Contact

Muiderstraat 13-17
1011 PZ Amsterdam Nederland
Telefoon: 020 6232 183
E-mail: info@hifisolutions.nl
Website: http://hifisolutions.nl

Hifi Solutions verkoopt de volgende merken
Nieuws over Hifi Solutions

Hanze Hifi

Hanze Hifi

“Een muziekinstallatie kopen via internet lijkt ons net zoiets als wijn proeven uit een boek of kleding kopen via de krant.” Het laat zich raden dat het team van Hanze Hifi in Zwolle je veel liever persoonlijk ontvangt om eens van gedachte te wisselen.
Humor, vakkennis, een eigen(wijze) koers en een luisterend oor voor een klant die alle aandacht krijgt zijn dan slechts een paar grepen uit het ‘aanbod’ van Hanze, waar Johan, Jaap en Alexander altijd klaarstaan om je in de rustige ambiance van hun oude pand in één van de maar liefst drie luisterkamers te ontvangen.

Op het gebied van audio-oplossingen kun je er terecht voor alles van traditioneel vinyl tot moderne streaming mogelijkheden. Op zoek naar een slimme versterker (van Devialet?) voor dat fraaie paar speakers? Geen probleem. Liever een draaitafel (van Clearaudio?) met een high-end component dat op jouw voorkeur is afgestemd? Waarom ben je nog niet in Zwolle…?

Lees ook onze Hanze HiFi editie van ‘D&D bij de dealer’ waarin we op bezoek zijn gegaan bij Johan Tiel-Groenestege en zijn team in Zwolle.

Klik hier

Contact

Oosterlaan 15-16
8011 GC Zwolle Nederland

Telefoon: 038 4221 373
E-mail: info@hanzehifi.nl
Website: http://hanzehifi.nl

Deze dealer verkoopt de volgende merken
D&D Audio nieuws