Even kennismaken: Michel van den Berg

Michel van den Berg

Per 1 maart wordt het team van D&D Audio uitgebreid met een nieuwe collega: Michel van den Berg. 

Dat nieuws zal een aantal van onze partners ongetwijfeld verbazen, want Michel was af en toe al op kantoor, in het magazijn en bij diverse dealers van D&D naast Hennie te spotten geweest. Vanaf 1 maart is zijn rol als ‘tweede Hennie’ echter pas officieel, als resultaat van wat we een succesvolle snuffelstage zouden kunnen noemen. Graag nemen we even de tijd om Michel formeel aan je voor te stellen. 

Wie aan D&D Audio denkt, denkt toch al snel aan Hennie Dolleman. ‘De D in D&D Audio’ is een veel (en graag) gezien gezicht in de branche, en vrijwel altijd degene waar onze klanten in binnen- en buitenland contact mee hebben, toch zeker als het de periodieke bezoekjes aan de winkel betreft. Van even een pakketje afleveren tot een uitgebreide demo of een goed overleg over het bestaande merkenpakket en de mogelijkheden tot uitbreiding, Hennie is zonder uitzondering altijd één kant van die interactie. Daar komt nu verandering in, want ook een duizendpoot moet af en toe zijn voetjes omhoog kunnen gooien. Daarom introduceren we Michel van den Berg als zijn nieuwe rechterhand. Hoe treffend is het dat een audiodemonstratie ook voor die kersverse secondant de eerste kennismaking was?

Eerste kennismaking 

“Dat was in de jaren 80 ergens,” blikt Michel met ons terug. Als twintiger had hij, op zoek naar een geschikte invulling voor zijn muziekliefde, het nodige zakgeld bij elkaar gespaard. “Dat bracht me op aangeven van een vriend bij de FOKA in Rotterdam, want die kreeg daar veel korting, en ik had m’n oog laten vallen op een AKAI stereosetje. Drie keer raden wie er op dat moment ook bij die audiozaak te vinden was…?”

Hennie was destijds vertegenwoordiger van Wagner & Wagner, het audiobedrijf waar hij later directeur en eigenaar zou worden, met name bekend van de distributie van luidsprekermerk Magnat. “Om de korte versie te vertellen”, vervolgt Michel, “is het precies dat merk waar ik later die middag mee naar buiten liep.” 

‘Nee joh, je moet geen AKAI hebben, probeer dit maar eens,’ zo luidt de herinnering. “Dankzij de nieuwe set speakers én een fraaie versterker met cassettedeck van Proton was de liefde voor muziek en een degelijke weergave daarvan verder aangewakkerd. En dat is ook niet meer weggegaan.” Sterker, in de zoektocht naar het opstellen van een ‘nieuwe’ missie voor D&D Audio, of eigenlijk het fijnslijpen van de bestaande, kwamen Hennie en Michel uit op ‘het geven en delen van muzikale belevenissen’. ‘Muziek als hoofddoel’ zou een variant kunnen zijn. Vanuit D&D uiteraard als betrouwbare en innovatieve partner voor de dealers, maar het is iets filosofisch waar Michel zich privé ook prima in kan vinden. 

Muzikale belevenissen

Michel van den Berg en Hennie Dolleman

“Van de Magnat- en Proton-combi heb ik járen plezier gehad, om uiteindelijk weer over te stappen op een set van Dynaudio en Rotel. Die staat inmiddels op zolder, want sindsdien is Devialet in mijn vizier gekomen.” Enkele jaren geleden kruisten de paden van Michel en Hennie namelijk opnieuw. Een stukje minder toevallig dan het lijkt, want er is ergens op de achtergrond ook nog een familieband – Hennie noemt Michel zijn kleine stiefneefje –, maar het leidde wederom tot een nieuwe aanschaf: de Devialet Silver Phantom. 

“Daar was ik zo van onder de indruk, dat ik die speaker aan alles en iedereen aangeraden heb. Succesvol, want door Hennie werd ik gekscherend zijn beste verkoper genoemd! Goede spullen verkopen zichzelf natuurlijk, maar wat als grapje begon, is inmiddels toch werkelijkheid geworden. Destijds was ik nog werkzaam bij Gom Schoonhouden (als business unit directeur, red.), maar nog helemaal niet op zoek naar een andere baan. Door een kanteling van het bedrijf, waarbij de geografische indeling in districten werd vervangen door een klantgeoriënteerde verdeling in segmenten, kreeg ik het minder naar mijn zin en merkte dat de rek na decennia wel uit het Gom-elastiek was. Tijd dus voor iets nieuws! Zo kwam ik opnieuw bij Hennie uit, maar deze keer niet om hem apparatuur, maar werkzaamheden uit handen te nemen – al heb ik die Silvers wel geüpgraded naar Golds, haha!”

“Een betere leermeester kun je je eigenlijk niet wensen. Op basis van Hennie wat helpen kreeg ik zin om deze nieuwe uitdaging met hem aan te gaan, dus ik kijk ernaar uit om dat per 1 maart ‘officieel’ te maken en ook met alle andere partners in het D&D-netwerk kennis te maken! Daarnaast heb ik ook op muzikaal gebied weer een mooie stap gezet, nu ik thuis met een Devialet Expert Pro 220, een Clearaudio Concept draaitafel én een set speakers van CrystalConnect aan de slag ben gegaan.” Tja, goede spullen verkopen zichzelf. Maar we zijn toch blij dat we er een nieuwe audioman bij hebben!