Crystal Cable producten zien er niet alleen anders uit, ze zijn ook wezenlijk anders dan alles wat u gewend bent. Daar lees je in het eerdere achtergrondstuk meer over. We schreven er tevens dat de laatste toevoeging aan het gamma van het Siltech & Crystal Cable-powerhouse International Audio Holding, duidelijk een kind van beide ouders, ruimschoots een eigen artikel heeft verdiend: de Siltech Triple Crown. Die aandacht willen we nu graag geven.  

De mono-kristallen zilveren kabels van Siltech worden internationaal geroemd om het leveren van de hoogste resolutie en het laagste signaalverlies – het absolute neusje van de zalm in de high-end kabelindustrie. Naast het fijne niveau van nuance, detail en definitie heeft die precisie echter ook een nadeel: het blootstellen van tekortkomingen, hoe minimaal ook, in andere elementen van de kabelconstructie: micro-vervormingen en ander ‘ruisresidu’ die voorheen onopgemerkt bleven. Dankzij nieuwe ontwikkelingen in meettechnieken, een wetenschappelijk onderdeel van de audio-industrie waarin Siltech altijd een sterke voortrekkersrol heeft vervuld, werd duidelijk dat de meest zuivere methode om alle storingen op te heffen en alle veroorzaakte fouten te minimaliseren erin verscholen ligt het gehele pad van het signaal aan te pakken. Met andere woorden, verbeteringen en zowel mechanische als elektrische optimalisatie van de totale signaaloverdracht – niet alleen de kabels, maar ook de connectoren. Dat vereist een revolutionaire constructie, met een bijbehorende mate van geometrische consistentie. Een proces gericht op de complete herontwikkeling van de standaard. Het resultaat? Triple Crown. Een kabel die zich met recht een revolutie binnen de industrie mag noemen. ‘Cable Royalty’.

Revoluties komen vaker voort uit een complete heroverweging. Terug naar de basis om de volgende stap te kunnen zetten: een nieuwe standaard voor interconnect- en luidsprekerkabelprestaties. De gepatenteerde connector van Siltech’s jongste vlaggenschip maakt perfect contact met elk type RCA chassis deel, en beschikt over een zelfregelende vergrendeling, meerdere zelfcentrerende grondcontacten voor ultra-lage verliezen, en een automatische aanpassing voor een perfecte centrering. Siltech introduceert tevens een nieuwe versie van de XLR-kabel met zelfcentrerende vergrendelingsverbindingen.

De modellen gaan met € 30.000 voor een paar interconnects van één meter, of € 65.000 voor een luidsprekerkabelpaar van twee meter voor échte high-end prijzen over de toonbank – behorend tot de duurste kabels op de markt. “Zo zuiver als we een kabel kunnen maken.” Het is slechts een kwestie van tijd tot deze indrukwekkende technologie, opnieuw het beste dat Siltech op dit moment in de markt kan zetten, ook in het lagere segment van het Siltech-aanbod aantreedt.

Klik hier voor het Siltech Triple Crown Data Sheet