Audiospeciaalzaak Listening Matters is verhuisd en vind je per direct aan de Borneolaan 25 in Hilversum. Dat is mooi nieuws op meerdere fronten. Ten eerste betekent het dat deze historische hifi-locatie in Hilversum weer gevuld zal worden met muziek, zoals het hoort. En ten tweede omdat het team van Listening Matters er uitpakt met een aantal zeer fraaie merken die vanaf heden beluisterd kunnen worden. Denk dan aan klinkende namen als Dan D’Agostino, Luxman, Wilson Audio en Zanden, maar niet in de laatste plaats ook aan Siltech. Als kers op de taart heeft Listening Matters namelijk diverse modellen van de Siltech Single Crown Serie in huis. Een absolute primeur voor de Benelux, want die vind je nog nergens anders!

Voordat we je meer vertellen over de modellen die demoklaar bij Listening Matters te vinden zijn, duiken we graag nog even in het stukje audiogeschiedenis waar we in de intro al naar hintten. Er zijn namelijk weinig adressen in de Benelux met zoveel hifi-historie als Borneolaan 25 in Hilversum…

Audiovilla met historie

Er zijn weinig adressen in de Benelux met zoveel hifi-historie als Borneolaan nummertje 25 in Hilversum. Misschien wel geen. Toen Harry van Dalen van het vermaarde Rhapsody liet weten die beroemde luistervilla op dat adres te gaan verlaten om een nieuwe locatie in het groene landschap van Brabant te gaan betrekken, hoefde het team van Listening Matters dan ook niet lang na te denken. Marc Bosman: “Het is echt heel bijzonder. Ik kwam hier als jongen al toen Harry begon. En toen ik zelf in de hifi terecht kwam, dertig jaar geleden bij RAF, kwamen we daar regelmatig om al het moois te beluisteren dat we dan zelf niet hadden. Het is ook echt wel een jongensdroom die uitkomt nu.”

Listening Matters zelf is ook een begrip te noemen, maar dan in Den Haag, De speciaalzaak heeft een rijke historie, die zich anno nu het beste laat samenvatten aan de hand van thema’s als persoonlijk advies, tuning van audiosystemen én akoestiek, en een goed gewogen pakket aan fraaie merken. Boven alles geldt uiteraard: gedreven door muziek.

singlecrownpower

Royal Single Crown Power Cable

Siltech Royal Single Crown

Als bekroning van Siltech’s wereld van bijna 40 jaar doorlopend onderzoek en ontwikkeling, zijn de knappe koppen in het team van oprichter Edwin van der Kley Rynveld erin geslaagd prestaties te leveren die de Royal Triple Crown serie benaderen, maar dan voor een meer toegankelijke prijs. De Siltech Royal Single Crown is daar een voorbeeld van.

Als opvolger van de iconische, zeer geliefde en meervoudig bekroonde Royal Signature Series heeft de Royal Crown een zeer doorschijnend geluid dat “verbazend open, direct en meeslepend” is. Zoals het zijn ‘Cable Royalty’ status betaamt, gebruikt de Single Crown versie uitsluitend Siltech’s zuivere S10 monokristal zilverdraad als geleiders.

Alle Royal Crown kabels maken gebruik van de nieuwe Siltech 6-aderige Hexagon constructie, voorheen alleen te zien in de Royal Triple Crown Power Cable, vlaggenschip der vlaggenschepen, voor de meest efficiënte symmetrische draadverdeling. Deze zorgt voor een grotere symmetrie vanuit elke hoek en een efficiëntere draadverwerking voor de laagste elektromagnetische interferentie. Siltechs dubbellaagse isolatie van DuPont Kapton en Teflon in combinatie met de luchtisolatie en breedbandafscherming van de Hexagon resulteert in de laagste inductie en capaciteit.

De Siltech-lijn die je in Hilversum zelf kunt gaan ervaren bestaat uit de Royal Single Crown Speakerkabel, de Royal Single Crown Interconnect, Royal Single Crown Powercable, de Royal Single Crown Digit- en Network-kabel. Naast uiteraard veel demo modellen uit de Siltech Classic Legend lijn is ook de Royal Double Crown Interconnect XLR te bewonderen!

Kijk voor meer informatie op siltechcables.com en op de website van Listening Matters.

Of op de website van de Nederlandse distributeur voor de Benelux, D&D Audio.

single crown network
Royal Single Crown Network