Siltech is al bijna vier decennia een echte pionier in de high-end audio-industrie, omdat de fabrikant van bijzondere hifi-producten altijd een eigen pad maakt in plaats van bestaande wegen in te slaan en andere partijen te volgen. Dankzij deze mentaliteit en een filosofie die de muziekweergave op de eerste plaats stelt zijn er door het merk en door de jaren heen veel baanbrekende producten geïntroduceerd. Met de komst van de nieuwe netwerkkabels van Siltech is dat niet anders. ‘De Classic Network en Royal Signature Network Crown werken gewoon slimmer’.

Veel fabrikanten richten zich op datasnelheid en het zo ‘snel’ mogelijk maken van hun kabel, zonder daarbij te beseffen dat audiogegevens niet bliksemsnel hoeven te zijn. Veel belangrijker is de consistentie van de overdrachtssnelheid en de integriteit van de overgedragen gegevens.

Ontwerp en materiaalkeuze
Voor alle digitale kabels is de overdrachtsnauwkeurigheid afhankelijk van de kabeltopologie, de materialen en de afsluiter. Slechte impedantiematching of geometrische inconsistentie veroorzaakt reflecties en echo’s in de gegevensstroom, terwijl kristalgrenzen of korrels in de geleiders microverstoringen veroorzaken. Dat is niet zonder gevolgen. Elke onvolkomenheid is van invloed op de nauwkeurigheid van de kritische klok en de amplitude-informatie. Het is daarnaast gemakkelijk om over het hoofd te zien dat signalen met een hogere frequentie kwetsbaarder zijn voor interferentie van buitenaf. Siltech neemt dat dus óók mee.

De nieuwe netwerkkabels van Siltech profiteren van het kenmerkende gebruik van superieure materialen, gespecialiseerde bouwtechnieken en hoogwaardige afscherming en isolatie. De eigen G9 zilver-goud werd gekozen voor de geleiders van de Classic Network kabel, terwijl de eveneens Siltech-eige S8 mono X-tal zilver werd geselecteerd voor het Royal Signature Network Crown model. Individueel afgeschermde paren en Teflon by Dupont- isolatie voorkomen dat externe interferentie de gevoelige digitale signalen op beide kabels beschadigt. Voor een optimale signaaloverdracht is elke kabel ook voorzien van robuuste, impedantiebestendige RJ-45-connectoren.

Wordt het niet eens tijd om te ontdekken waar streaming audio écht toe in staat is…? De gloednieuwe Siltech netwerkkabels zijn nu beschikbaar.

Prijzen
Classic Network: € 749 (1m), € 999 (2m) en € 125 voor iedere extra 50 centimeter
Royal Signature: € 1.349 (1m), € 1.799 (2m) en € 225 voor iedere extra 50 centimeter