Review A&futura SE300: “Ideaal voor echte Hi-Fi liefhebbers, met een bijpassende hoge prijs”

Dit is een preview van de recensie van Women Love Tech. De volledige review lees je hier.

Muziekliefhebber Jo Townsend heeft de afgelopen maanden geluisterd naar de klanken van de A&futura SE300 om je zijn mening te geven over de vraag of het het forse prijskaartje van €2,199 waard is.

“Oké, laat me eerlijk zijn. Ik was vroeger in de late jaren ’70 een Hi-Fi liefhebber met mijn Marantz versterker, Pioneer platenspeler en natuurlijk, Wharfedale speakers. Dit was alles wat je nodig had om achterover te leunen, te ontspannen en Hunky Dory en Pretzel Logic hard aan te zetten.

Niet meer. Ga 40 jaar verder en ik geniet nu van de eenvoud van de occasionele CD en Spotify gestreamd via mijn Technics OTTAVA SC-C70 Compact Stereo Systeem. Het klinkt oké, maar niets om over naar huis te schrijven. Stel je mijn opwinding voor toen ik gevraagd werd de nieuwe A&futura SE300 van Astell&Kern te beoordelen. Het kwam in coole verpakking. Ik herken een goede doos als ik er een zie. Het product binnenin stelde niet teleur toen ik het er voorzichtig uit haalde. Wauw! Het leek wel een stuk zilvererts met een onyx oppervlak en het gewicht suggereerde kwaliteit. Maar ik vroeg me stilletjes af, wat is dit in hemelsnaam?

se300-unboxingBeschaamd laadde ik het op en nam een kijkje in de instructies. OMG, dacht ik – dit is echt voor de Hi-Fi liefhebbers. Ik ging door, beseffende dat dit een ouderwetse maar geavanceerde MP3-speler was met een chique naam. Maar nee, het moet meer zijn dan dat. Toen ik hem aanzette en de prachtige rood verlichte volumeknop zag – of moet ik zeggen kroonjuweel, maak ik geen grapje. Dit is een iPod/MP3 voor audiofielen. Vergeet je nieuwste iPhone of Android apparaat. Sorry jongens – maar als het luisteren naar goede kwaliteit geluid jouw ding is, moet je dit toevoegen aan je handbagage.

Ik probeerde muziek van mijn laptop te downloaden met vermoeiende gevolgen – om er alleen achter te komen dat ik via Services in het Menu direct kon verbinden met de Spotify App. In eerste instantie probeerde ik te spelen via mijn Technics muziekcentrum – ik was niet onder de indruk en kon het verschil met mijn telefoon niet duidelijk identificeren. Echter, nadat ik mijn Sennheiser Momentum koptelefoon had opgezocht, verbond ik rechtstreeks met de SE300 en luisterde naar het voorbeeld van ‘Spanish Harlem door Rebecca Pidgeon’. Het geluid was absoluut betoverend. Wauw!”

Lees verder.