Clearaudio Artist V2 Ebony

In een multitest van pick-up elementen in het gerenommeerde Hifi Video Test (HVT) werd onlangs ook de Clearaudio V2 op de testbank gelegd. In een onderling vergelijk van elementen in de prijsklasse rond 500 euro werd de Artist V2 Ebony van het Duitse merk afgezet tegen twee cartridges van Sumiko en Ortofon.

“Klankmatig heeft de Artist V2 een heel duidelijk karakter”, schrijft Sander van der Heide (Mastering Engineer van de beroemde Wisseloord Studios in Hilversum) in zijn test. “Er is een stevige ‘punch’ waar te nemen en je merkt dat het element meer kracht vertoont dan de andere twee. Er is ook duidelijk meer hoog waarneembaar dan bij de andere elementen.”

“Ik ken zeker een paar platenspelers die hier dankbaar gebruik van kunnen maken”, zo besluit hij. In de review werd de Artist V2, die geleverd wordt met een naaldbeschermer, inbussleutel, twee inbusschroeven en een handleiding, getest op de fraaie SME 6 platenspeler. Zijn lovende reacties op dat model van SME lees je volgende week in een aparte review.

Clearaudio V2

De Clearaudio V2 Moving Magnet cartridges zijn zorgvuldig gemeten, geanalyseerd en met de hand geselecteerd op vier prestatieniveaus. Op deze manier bereikt Clearaudio de beste stereo kanaalovereenstemming, minimale fasefout en vervorming, de vlakste frequentierespons en het hoogste dynamische bereik in elke prijsklasse.

De cartridges produceren een audiofiele klank die ruimtelijk gedetailleerd, levendig en van high-end kwaliteit is, met lage tonen die niet verzanden en hoge tonen die niet hard zijn. De modellen van de Clearaudio MM V2 serie leveren een uitstekende geluidskwaliteit op alle gangbare toonarmen. Met uitzondering van de MM Concept V2, die van aluminium is gemaakt, zijn alle cartridges in deze serie gemaakt met behuizingen van met de hand gepolijst ebbenhout voor baanbrekende gewichtswaarden – vandaar de toevoeging Ebony.