AK-SP3000-INEARS

Review A&K Kann Max én A&ultima SP3000: "Als het mogelijk is, moet je het drievoudige uitgeven"

Dit is een preview van de recensie van Becky Scarrott op techradar.com. De volledige review lees je hier.

"Kijk, ik wil absoluut geen kritiek uiten op de hi-res audio spelers die ik ga bespreken. Beide zijn eerlijk gezegd geweldig voor het geld. Ik hou net zoveel van Astell & Kern's nieuwe goedkope USB-C DAC en instapmodel A&norma SR25 MKII speler als van de A&ultima SP2000T en de nieuwe A&ultima SP3000 - waarover ik hier kom praten.

Maar er komt een kruispunt in de reis van elke audiofiel (of beginnende muziekliefhebber die voorzichtig onderzoekt of het een levensstijlkeuze kan zijn) wanneer de eenvoudige en redelijke vraag wordt gesteld: "Kom op, welke van deze zou je hebben als geld geen rol speelde?"

En ik moet je een antwoord geven. Ondanks mijn aanhoudende liefde voor mijn bescheiden iPod Classic en respect voor sommige van de beste MP3-spelers tegen goedkopere prijspunten (Cowon Plenue D3, ik kijk vooral naar jou), is het helaas geen goed nieuws voor de meer spaarzame mensen. Als je, net als ik, geen $3,799 / £3,799 / AU$4,999 kunt uitgeven aan de A&ultima SP3000, moet je me op mijn woord geloven (en hé, misschien kunnen we een Just Giving-pagina starten?), maar als je het geld hebt, is er één speler die je moet hebben.

Beide apparaten zijn voorbeelden van brute schoonheid en eigenlijk glijdt de Kann Max zo in je zak. Sommige teamleden geven zelfs de voorkeur aan het donkere en sombere uiterlijk van de Kann Max boven de glanzende SP3000, ook al wordt het laatste apparaat snel bedekt door de bijgeleverde premium leren hoes. De A&ultima SP3000 is ook 's werelds eerste draagbare speler die is vervaardigd uit een lichaam van 904L roestvrij staal van horlogekwaliteit, een hoogwaardig en uiterst duurzaam metaal waar luxehorlogemakers dol op zijn en dat nog nooit eerder is gebruikt voor een draagbare speler - tot nu toe.

Maar dat is allemaal uiterlijk, nietwaar? Nou, eigenlijk niet. De glorieuze draaiknop die een handelsmerk is geworden van A&K-spelers klikt heerlijk op elke speler, maar alleen bij het vlaggenschipmodel kan deze worden ingedrukt om de speler aan te zetten. De Kann Max heeft een kleine aan/uit-knop in de rechterbovenhoek, maar het voelt niet echt als één fysieke knop om ze allemaal te regeren."

Lees meer.

sp3000-met-handen

kann-max-bruin


ak-ultima-sp3000-hoofdafbeelding

Review A&ultima SP3000: "Geluidsrealisme op een ander niveau"

Dit is een preview van de recensie van David Herbert op ibtimes.com. De volledige review lees je hier.

"Digitale audiospelers (DAP's) dateren van eind jaren negentig, toen de eerste MP3-spelers werden geïntroduceerd, maar ze werden pas groot in 2001, toen Apple met de introductie van de iPod een revolutie op de markt veroorzaakte. Maar als we snel vooruitspoelen naar 2023, zijn DAP's op de achtergrond geraakt en bedienen ze slechts een nichemarkt van audiofielen die weigeren genoegen te nemen met minder dan het beste geluid - zelfs onderweg.

Vandaag de dag zullen de meesten het erover eens zijn dat deze nichemarkt wordt geleid door Astell&Kern, het high-end merk voor draagbare audioapparatuur dat in 2012 werd opgericht door het Zuid-Koreaanse bedrijf iRiver. Het nieuwste project van A&K - de A&ultima SP3000 - moet het kroonjuweel van de DAP-markt worden, een hoogtepunt van alles wat DAP's meer dan tien jaar na de geboorte van het bedrijf nog steeds relevant maakt. Zal hij baanbrekend genoeg blijven om het pad te effenen voor de toekomstige ontwikkeling van DAP's? Laten we erin duiken om dat uit te zoeken.

Toen ik de SP3000 voor het eerst zag, moet ik zeggen dat het een lust voor het oog was. De gepolijste roestvrij stalen 904L kubus is compleet met scherpe hoeken, en de kenmerkende polygone zijkanten zijn zowel kenmerkend als betoverend om naar te kijken.

Het gewicht van 493 gram van de SP3000 versterkt de indruk dat dit meer een sieraad is dan een digitaal toestel. Met een gewicht van twee keer dat van een iPhone 14 Pro Max, is dit waarschijnlijk niet de beste muziekspeler die je tijdens het joggen zou willen meenemen. In plaats van het een mobiele digitale audiospeler te noemen, is het beter om het een draagbaar muziekstation te noemen."

Lees meer.

ak-sp3000-review


AK-HC3-DAC

Review Astell&Kern AK HC3: "Een warm, natuurlijk geluid"

Dit is een preview van de recensie van Amy Hinckley op bollyinside.com. De volledige review lees je hier.

"Hoewel de Astell&Kern AK HC3 is gemaakt door een bedrijf dat bekend staat om zijn over-the-top benadering van draagbare hifi, is deze kleine USB DAC verrassend eenvoudig in gebruik. Hij belooft een grote verbetering van de geluidskwaliteit ten opzichte van eenvoudigere adapters, die een must-have zijn geworden voor iedereen met een goede hoofdtelefoon sinds smartphones hun 3,5mm-poorten zijn gaan schrappen.

Allereerst werkt de AK HC3 perfect met de MacBook Pro, iPhone 14 Pro en Asus Chromebook waarmee we hem getest hebben. Ons Android toestel daarentegen is een hit or miss. Astell&Kern zegt dat "systeemvereisten voor sommige Android apparaten" problemen kunnen veroorzaken met de compatibiliteit. Probeer het uit voordat je het koopt.

Maar als je een apparaat hebt waarmee de AK HC3 werkt, is het een goed idee om het aan te schaffen. Het is in ieder geval een geweldige bureaugenoot. Als je er een Sennheiser IE600 hoofdtelefoon op aansluit, is het geluid veel beter dan wanneer je dezelfde hoofdtelefoon aansluit op de hoofdtelefoonaansluiting van de MacBook Pro.

ak-hc3-dac-headphones

 

De bas is voller, dieper en gemakkelijker te controleren, en de hoge frequenties zijn steviger, gedetailleerder en hebben veel meer bite en glans. De AK HC3 is dynamischer, duidelijker en heeft iets meer inzicht dan de ingebouwde speler van je laptop of smartphone.

Het maakt het geluidsbeeld in alle richtingen groter, duidelijker en overzichtelijker. De toon is overtuigender. En in het middengebied, waar (bijna) alle stemmen zich bevinden en waar het menselijk gehoor het gevoeligst is, is de Astell&Kern zoveel sprekender, zoveel gevoeliger voor harmonische en dynamische veranderingen, en zoveel muzikaler, dat het bijna niet aanvoelt als een eerlijk gevecht."

Lees meer.

review-ak-hc3-rating


AK-DAC

Review Astell&Kern AK HC3: "DAC's aan, DAC's uit"

Dit is een preview van de recensie van Simon Lucas op t3.com. De volledige review lees je hier.

Het komt vaker voor dat Astell&Kern duurdere digitale audiospelers (DAP) aanbiedt. Maar het bedrijf heeft ruimte in zijn hart gevonden voor degenen onder ons die geen arm en been (of zelfs maar één ledemaat) te besteden hebben aan een high-end DAP, zoals de AK HC3 bewijst.

De AK HC3 is een ander acroniem: dit is een kleine, draagbare hoofdtelefoonversterker/digitaal-naar-analoog converter combinatie (DAC in steno), ontworpen om deze taken weg te nemen van je smartphone of laptop en het werk goed te doen. Dus, is het een van de beste DAC's die voor geld te koop is?

T3's oordeel

In termen van pure geluidskwaliteit is de Astell&Kern AK HC3 een grote stap vooruit ten opzichte van je laptop of smartphone zonder ondersteuning. Het ziet er ook uit en voelt aan als een premium apparaat, en zijn vastgemaakte USB-C kabel is ergonomisch verantwoord. Android-gebruikers zullen echter moeten controleren of het bereid is om met hun apparaten te werken...

Lees meer.

AK-DAC-streaming


ak-dac-hc3-kabel

Review Astell&Kern AK HC3: "een dinky DAC met bite"

Dit is een preview van de recensie van Tom Morgan-Freelander op stuff.tv. De volledige review lees je hier.

"Ja, de Astell & Kern AK HC3 is afkomstig van het bedrijf dat bekend staat om zijn OTT-benadering van draagbare hifi - en toch is deze kleine USB DAC een verrassend eenvoudige propositie. Het belooft een serieuze sonische upgrade ten opzichte van meer eenvoudige adapters, die een noodzaak werden voor iedereen met een killer hoofdtelefoon zodra smartphones hun 3,5mm poorten begonnen te schrappen.

Nog interessanter is dat de HC3 relatief betaalbaar is voor een merk dat bijna duizend euro vraagt voor een van zijn paradepaardjes. Voor 200 pond krijg je 32-bit, 384kHz weergave; ondersteuning voor het MQA hi-res audio formaat; iOS, Android, Windows en Mac compatibiliteit; en de mogelijkheid om headset microfoons te gebruiken met je gadgets.

Is dat genoeg om van het bedrieglijk eenvoudig ogende accessoire een must-buy te maken voor audiofielen die onderweg zijn?

De AK HC3 is nauwelijks groter dan een flash drive, maar de volledig aluminium constructie geeft hem het soort gewicht dat je verwacht van een premium product. Astell&Kern's kenmerkende geometrische vormen vangen het licht en fleuren de verder zeer eenvoudige dongle op.

Het hoofdgedeelte is gescheiden van de USB-connector om signaalruis te verminderen, met een gevlochten kabel die stevig is zonder al te stijf te zijn. Hij zou redelijk wat buiging moeten doorstaan, wat handig is als u hem uit een broekzak wilt laten bungelen om geen krassen op uw smartphone te maken. Hij is ook niet zo stijf als concurrerende, stick-style DAC's, dus een ongelukje zal geen ramp zijn voor de USB-C poort van je telefoon.

We vonden de USB-C-aansluiting zo lomp dat hij niet volledig kon worden aangesloten op bepaalde telefoons met hoesjes of covers, dus het kan zijn dat je het zonder bescherming moet stellen als je aan het jammen bent."

Lees verder.

ak-dac-hc3


sp-3000-front-view

Review Astell&Kern A&ultima SP3000: "Een genot om naar te luisteren"

Dit is een preview van de recensie van Simon Lucas op trustedreviews.com. De volledige review lees je hier.

"Astell&Kern is niet vreemd van een oogstrelend prijskaartje - maar met de SP3000 digitale audiospeler heeft het zichzelf overtroffen. Je dacht dat de prijs van de SP2000T die ik eind 2021 besprak optimistisch was? Deze nieuwe SP3000 is bijna twee keer zo duur. Wat krijg je dan precies voor 3799 pond van Astell & Kern? Gewoon een digitale audiospeler? Er is toch wel meer voor nodig?

De Astell&Kern A&ultima SP3000 (om het zijn volledige en borderline-incoherente naam te geven) is nu te koop, en in het Verenigd Koninkrijk kost hij een angstaanjagende £3799. In de Verenigde Staten moet je een slechts iets smakelijker bedrag van 3699 dollar neerleggen om er een te bemachtigen, terwijl je in Australië AU$5499 betaalt.

Het spreekt voor zich dat dit erg veel geld is voor iets dat op het eerste gezicht niets doet wat je smartphone niet kan. Dus waarom zou je de prijs van een mooie tweedehands auto ophoesten voor een draagbare muziekspeler?

Allereerst: waar denk je aan bij het woord 'draagbaar'? Want hoewel de SP3000 duidelijk draagbaar is - hij kan met één hand worden opgepakt en gemakkelijk van plaats naar plaats worden verplaatst - voldoet hij misschien niet aan jouw idee van het woord.

Met zijn 493 gram en 139 x 82 x 18 mm (HxBxD) past hij zeker niet in een jaszak, en zijn puntige metalen hoeken zijn ook geen vriend van kleding. Ja, hij wordt geleverd met een tactiele (en ongetwijfeld kostbare) beschermhoes van de Franse leerlooier ALRA, wat een beetje helpt - maar hij is gemaakt van geitenleer, wat vegetarische audiofielen die geld willen uitgeven aan Astell&Kern niet enthousiast zal maken."

Lees verder.

ak-sp-3000-1

ak-sp-3000-2


Review Astell&Kern ACRO CA1000: 'powerful, beautiful, capable, and just a little quirky'

Begin dit jaar introduceerde Astell&Kern met gepaste enthousiasme de ACRO-lijn, waarin de ACRO CA1000 centraal stond. Deze hoofdtelefoonversterker annex streamer lijkt in de basis veel op de bekende muziekspelers van het merk, toch in ieder geval qua formaat, maar is toch echt bedoeld voor in huis gebruik. Nu, een maand later, is daar dan de eerste review. Bloom Audio geeft hun mening.

"De ACRO CA1000 is strak en hoekig vormgegeven, zodat hij past bij de draagbare DAP's van Astell&Kern, terwijl zijn formaat zeker opvalt." zo begint Bloom Audio. "Astell&Kern heeft de neiging DAP's af te leveren met een geluid dat op het randje zit van een referentie-afstemming, maar met een vleugje eufonische zachtheid. De ACRO CA1000 zet deze trend voort met een output die gedetailleerd en transparant is, maar ook muzikaal met een vleugje warmte. Mijn eerste indruk was dat het vergelijkbaar is met de KANN Alpha, maar met een meer volledig gerealiseerd 3D beeld, bredere soundstage, sterker gevoel van scheiding, en net een beetje zoetheid in de afstemming."

Je kunt het gehele oordeel van Bloom Audio hier lezen.


Review Astell & Kern A&ultima SP2000T: 'A portable pièce de résistance'

In september introduceerde Astell&Kern de gloednieuwe Astell&Kern A&ultima SP2000T. In november keken we hoe deze baanbrekende innovatie op de markt ontvangen was.

We somden een trio aan reviews op van audiomagazines en online platformen. Zo zei Bloom Audio: “Terwijl de laatste paar producten van Astell&Kern al sterke verbeteringen waren ten opzichte van eerdere modellen, elk met zijn eigen innovatie, tilt de SP2000T het naar een hoger niveau."

the astell & kern sp2000t portable music player

Zo komt ook Techradar nu ook met hun eigen review. "Hij kost een hoop geld, dat is waar. En het speelt met de definitie van het woord 'draagbaar'. Maar als u een eersteklas digitale audio-ervaring wilt terwijl u onderweg bent, hoeft u niet verder te zoeken (of te luisteren). De SP2000T klinkt voortreffelijk." zo schrijft Simon Lucas. "De bedieningsinterface is schoon en responsief. De speler zelf is niet zozeer gebouwd als wel gebeeldhouwd. Zelfs de levensduur van de batterij is half fatsoenlijk. En (zoals eenmaal vermeld, en niet voor de laatste keer) de audiokwaliteit die het in staat is te leveren is werkelijk uitstekend."

Meer weten over hoe Simon van Techradar de A&ultima SP2000T heeft ervaren? Lees dan nu verder op Techradar.


Review: 5 sterren voor de Astell &Kern A&futura SE180

De A&futura SE180, een van de vele volkomen unieke innovaties van de Zuid-Koreaanse specialisten in digital audio players, is ook bij de specialisten van What Hifi in de smaak gevallen. Het allereeste model met de in eigen huis ontworpen Teraton Alpha Sound Solution-technologie voor verbeterde audio, een verbeterde gebruikersinterface én geavanceerde connectiviteit scoorde de volle 5 sterren; “Astell & Kern innovates in the music player market once more.

 

 

 

A&future SE180 met verwisselbare DAC’s

De A&futura SE180 wordt standaard geleverd met een achtkanaals module, de SEM1 ESS ES9038PRO. Deze DAC kan audiobestanden afspelen tot een resolutie van 32-bit/384 kHz PCM en native DSD256-bestanden. Wie wil aanpassen en upgraden kan de SEM2 Asahi Kasei AK4497EQ Dual DAC module aanschaffen. Beide modules zijn voorzien van hoofdtelefoonaansluitingen van 2,5 mm, 3,5 mm en 4,4 mm voor een grotere verscheidenheid aan hoofdtelefoons en in-ears, terwijl er ondersteuning is voor MQA-weergave voor gedownloade MQA-audiobestanden en Tidal. 

De gebruikersinterface komt beter overeen met de ervaring die een Android smartphone biedt, zodat muziekliefhebbers nog intuïtiever met hun geliefde albums aan de slag kunnen. De SE180 beschikt daartoe over een fraai full HD-scherm van vijf inch en natuurlijk de bekende draaiknop in de prijswinnende gladde behuizing van het merk. 

Ook is er voorzien in AK File Drop voor eenvoudigere draadloze bestandsoverdrachten, de BT Sink-functie voor een eenvoudigere verbinding van de SE180 met een extern bluetooth-apparaat en natuurlijk de unieke audioflexibiliteit van de verwisselbare DAC-modules.

Review What Hifi

In een uitgebreide test van What Hifi kreeg de SE180 op alle drie de belangrijke categorieën Sound, Build en Features 5 uit 5 punten. De speler wordt geroemd om zijn ‘meeslepende geluidskwaliteit, modulaire DAC-ontwerp en sterke functies en gebruikerservaring’.

“Astell & Kern is de laatste jaren bijzonder productief geweest op de markt van draagbare muziekspelers, en heeft nieuwe manieren bedacht om modellen van verschillende afmetingen en eigenzinnige functiesets te rechtvaardigen. De A&futura SE180 is er een van en, of je het modulaire ontwerp nu waardevol vindt of niet, het is een van de beste prestaties-per-pond aanbiedingen in de line-up van het bedrijf.”

“De markt voor standalone muziekspelers is relatief niche, zeker op dit prijspunt, maar als u op zoek bent naar een uitstekend klinkende speler zonder duizenden euro’s uit te geven, behoort deze SE180 tot de beste die we zijn tegengekomen.” Lees de volledige review hier