Review Astell&Kern ACRO CA1000: 'powerful, beautiful, capable, and just a little quirky'

Begin dit jaar introduceerde Astell&Kern met gepaste enthousiasme de ACRO-lijn, waarin de ACRO CA1000 centraal stond. Deze hoofdtelefoonversterker annex streamer lijkt in de basis veel op de bekende muziekspelers van het merk, toch in ieder geval qua formaat, maar is toch echt bedoeld voor in huis gebruik. Nu, een maand later, is daar dan de eerste review. Bloom Audio geeft hun mening.

"De ACRO CA1000 is strak en hoekig vormgegeven, zodat hij past bij de draagbare DAP's van Astell&Kern, terwijl zijn formaat zeker opvalt." zo begint Bloom Audio. "Astell&Kern heeft de neiging DAP's af te leveren met een geluid dat op het randje zit van een referentie-afstemming, maar met een vleugje eufonische zachtheid. De ACRO CA1000 zet deze trend voort met een output die gedetailleerd en transparant is, maar ook muzikaal met een vleugje warmte. Mijn eerste indruk was dat het vergelijkbaar is met de KANN Alpha, maar met een meer volledig gerealiseerd 3D beeld, bredere soundstage, sterker gevoel van scheiding, en net een beetje zoetheid in de afstemming."

Je kunt het gehele oordeel van Bloom Audio hier lezen.


Review Astell & Kern A&ultima SP2000T: 'A portable pièce de résistance'

In september introduceerde Astell&Kern de gloednieuwe Astell&Kern A&ultima SP2000T. In november keken we hoe deze baanbrekende innovatie op de markt ontvangen was.

We somden een trio aan reviews op van audiomagazines en online platformen. Zo zei Bloom Audio: “Terwijl de laatste paar producten van Astell&Kern al sterke verbeteringen waren ten opzichte van eerdere modellen, elk met zijn eigen innovatie, tilt de SP2000T het naar een hoger niveau."

the astell & kern sp2000t portable music player

Zo komt ook Techradar nu ook met hun eigen review. "Hij kost een hoop geld, dat is waar. En het speelt met de definitie van het woord 'draagbaar'. Maar als u een eersteklas digitale audio-ervaring wilt terwijl u onderweg bent, hoeft u niet verder te zoeken (of te luisteren). De SP2000T klinkt voortreffelijk." zo schrijft Simon Lucas. "De bedieningsinterface is schoon en responsief. De speler zelf is niet zozeer gebouwd als wel gebeeldhouwd. Zelfs de levensduur van de batterij is half fatsoenlijk. En (zoals eenmaal vermeld, en niet voor de laatste keer) de audiokwaliteit die het in staat is te leveren is werkelijk uitstekend."

Meer weten over hoe Simon van Techradar de A&ultima SP2000T heeft ervaren? Lees dan nu verder op Techradar.


Review: 5 sterren voor de Astell &Kern A&futura SE180

De A&futura SE180, een van de vele volkomen unieke innovaties van de Zuid-Koreaanse specialisten in digital audio players, is ook bij de specialisten van What Hifi in de smaak gevallen. Het allereeste model met de in eigen huis ontworpen Teraton Alpha Sound Solution-technologie voor verbeterde audio, een verbeterde gebruikersinterface én geavanceerde connectiviteit scoorde de volle 5 sterren; “Astell & Kern innovates in the music player market once more.

 

 

 

A&future SE180 met verwisselbare DAC’s

De A&futura SE180 wordt standaard geleverd met een achtkanaals module, de SEM1 ESS ES9038PRO. Deze DAC kan audiobestanden afspelen tot een resolutie van 32-bit/384 kHz PCM en native DSD256-bestanden. Wie wil aanpassen en upgraden kan de SEM2 Asahi Kasei AK4497EQ Dual DAC module aanschaffen. Beide modules zijn voorzien van hoofdtelefoonaansluitingen van 2,5 mm, 3,5 mm en 4,4 mm voor een grotere verscheidenheid aan hoofdtelefoons en in-ears, terwijl er ondersteuning is voor MQA-weergave voor gedownloade MQA-audiobestanden en Tidal. 

De gebruikersinterface komt beter overeen met de ervaring die een Android smartphone biedt, zodat muziekliefhebbers nog intuïtiever met hun geliefde albums aan de slag kunnen. De SE180 beschikt daartoe over een fraai full HD-scherm van vijf inch en natuurlijk de bekende draaiknop in de prijswinnende gladde behuizing van het merk. 

Ook is er voorzien in AK File Drop voor eenvoudigere draadloze bestandsoverdrachten, de BT Sink-functie voor een eenvoudigere verbinding van de SE180 met een extern bluetooth-apparaat en natuurlijk de unieke audioflexibiliteit van de verwisselbare DAC-modules.

Review What Hifi

In een uitgebreide test van What Hifi kreeg de SE180 op alle drie de belangrijke categorieën Sound, Build en Features 5 uit 5 punten. De speler wordt geroemd om zijn ‘meeslepende geluidskwaliteit, modulaire DAC-ontwerp en sterke functies en gebruikerservaring’.

“Astell & Kern is de laatste jaren bijzonder productief geweest op de markt van draagbare muziekspelers, en heeft nieuwe manieren bedacht om modellen van verschillende afmetingen en eigenzinnige functiesets te rechtvaardigen. De A&futura SE180 is er een van en, of je het modulaire ontwerp nu waardevol vindt of niet, het is een van de beste prestaties-per-pond aanbiedingen in de line-up van het bedrijf.”

“De markt voor standalone muziekspelers is relatief niche, zeker op dit prijspunt, maar als u op zoek bent naar een uitstekend klinkende speler zonder duizenden euro’s uit te geven, behoort deze SE180 tot de beste die we zijn tegengekomen.” Lees de volledige review hier


5 sterren voor de Astell & Kern USB-C Dual Dac Cable

In het voorjaar heeft Astell & Kern zich gemeld op de markt voor hoogwaardige audioaccessoires, met de introductie van de USB-C Dual DAC Cable. Dat is de experts van What Hifi niet ontgaan, want de slimme oplossing die de beste muziekweergave uit je mobiele muziekspelers – maar óók je computer, smartphone of tablet – weet te halen, werd door de Britten bekroond met de volle 5 sterren. 

De USB-C Dual Dac Cable wordt door What Hifi geroemd om de hoorbare audioverbeteringen, het schone en precieze karakter van de weergave, en de fraaie bouwkwaliteit van de dac. “Het toevoegen van de USB-C Dual DAC Cable tussen onze hoofdtelefoons en bronapparaten maakt echt een wereld van verschil. Deze kleine DAC let niet alleen op de basics, maar gaat een stap verder om de weergave open gooien en meer details in de muziek te laten horen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astell & Kern USB-C Dual Dac Cable

De Astell&Kern USB-C Dual Dac Cable is ontworpen als uitbreiding op de bestaande DAP-lijnen, maar kan ook op tal van andere hardware aangesloten worden. Fabrikanten van smartphones verwijderen steeds vaker koptelefoonaansluitingen uit hun producten. Maar hoe kun je zonder hoofdtelefoonaansluiting naar muziek op je telefoon luisteren met je huidige hoofdtelefoon of in-ears? En dat terwijl ondersteuning van audio van hoge kwaliteit en hoge resolutie bij streamingdiensten steeds vanzelfsprekender wordt? Zijn je headphones dan überhaupt in staat om de volledige ervaring te bieden? En hoe kun je genieten van hoogwaardige muziekweergave of games met dynamisch en realistisch geluid op je computer zonder een dure high-end geluidskaart? Deze (en meer!) vragen zijn door A&K beantwoord met de ontwikkeling van de USB-C Dual DAC Cable. 

Conclusie What Hifi: 5 sterren

“Voordat Astell & Kern de AK USB-C Dual DAC Cable aankondigde, was het niet ondenkbaar dat het bedrijf zo'n product zou maken. A&K is al jaren actief op het gebied van draagbare digitale audio en heeft veel succes. Die knowhow wordt nu goed gebruikt om een betaalbare, praktische manier te bieden om het geluid van een smartphone of desktop op te waarderen via een bekabelde hoofdtelefoon. Het is zo'n aantrekkelijke optie dat we ze de logge naam bijna kunnen vergeven…”

De Dual Dac Cable wordt pas rond half juli verwacht.

Je leest de gehele review hier!


5 sterren voor de A&K Kann Alpha

De Astell & Kern KANN Alpha is een geliefde muziekspeler bij het team van D&D Audio, maar daarin staan we bepaald niet alleen. We deelden onlangs al de lovende recensie die bij HIFI.NL verscheen, en afgelopen week kreeg de DAP van What Hifi de volle 5 sterren. 

Krachtpatser in zakformaat

De hoge scores waar de KANN Alpha in internationale audioreviews op mag rekenen, verbazen ons eerlijk gezegd niet zo. De krachtige Alpha is de eerste A&K-muziekspeler met een 4,4 mm gebalanceerde hoofdtelefoonuitgang die volledig ruisvrij is. Ook is er een imposante overspraakmeting van 141 dB bereikt word. Overspraak is elektromagnetische interferentie tussen verschillende signalen, bijvoorbeeld tussen het linker- en rechterkanaal van een stereosignaal. En dat soort slimme verbeteringen zijn eigenlijk de kersen op de taart, want het muzikale hart van de KANN Alpha is al meer dan genoeg om blij van te worden; het innovatieve versterkerluik is krachtig genoeg om de meest veeleisende hoofdtelefoons aan te sturen, en zelfs om deze speler als bron in te schakelen binnen een volwaardig hifi-systeem met speaker. Met recht een mediaspeler die alles aankan dus. 

Dat laatste gaat ook op als het gaat om waar je muziek vandaan komt. Een brede ondersteuning van muziekformaten, inclusief hi-res PCM en DSD (tot 32-bit/384 kHz PCM en DSD256, samen met MQA-weergave voor gedownloade MQA-audiobestanden), word aangevuld met Bluetooth 5.0 (inclusief LDAC en aptX HD, voor een hoofdtelefoon) en WiFi. Je kunt natuurlijk ook gewoon muziekbestanden vanaf de ingebouwde opslag (of een geheugenkaart) afspelen. Keuzes genoeg!

 

De Volle 5 Sterren

Terug naar de beoordeling bij de Britten. De Alpha ‘schreeuwt high-end als het gaat om bouwkwaliteit’, aldus de review. ”Met name de bovenrand van de Alpha heeft een kwaliteit die doet denken aan de meer hoogwaardige minidiscspelers van Sony uit het midden van de jaren negentig.” En dan hebben we het alleen nog maar over de behuizing. “Luisteren naar gedownloade hi-res muziek op de KANN Alpha is echt een genot. Hoewel we de voorkeur geven aan het iets grotere scherm en de meer intuïtieve interface van de FiiO M15, is de Astell & Kern de duidelijke winnaar als het op geluid aankomt.”

“De Astell & Kern KANN Alpha is een krachtige en getalenteerde machine. De batterij gaat langer mee dan een roadtrip, de power handling is glorieus, en de stijlvolle, oerdegelijke bouw is (net) klein genoeg om mee te nemen op reis.” 

De experts van What Hifi prijzen de A&K in het eindoordeel onder meer om z’n grote stereobeeld, de punch van de bassen en de details in de audioweergave. Wel plaatsen ze een kanttekening bij de ‘clunky’ (lompe) integratie van streaming services, maar dat mocht de pret – en de volle lof van 5 sterren – niet drukken. Je leest de hele review hier.

 


Astell & Kern Kann Alpha - Tackelt zonder vrees elke hoofdtelefoon

De dagen dat iedereen een iPod op zak had, liggen ver achter ons.  De smartphone vervult voor de meesten de rol van muziekspeler  voor onderweg – en dat is prima. Maar dat gaat niet voor iedereen op. Een smartphone blijft een compromistoestel dat zeker niet audiokwaliteit op de eerste plaats zet. Daarom dat hoogwaardige muziekspelers zoals die van Astell & Kern nog altijd een ding zijn.  

VOOR ALLE HOOFDTELEFOONS

De Kann Alpha is een bijzonder toestel. Hoewel er een hele boom is van high-end DAP’s, neemt de Kann-familie van Astell&Kern toch nog een aparte positie in. Dankzij een krachtiger versterkerluik kunnen deze luxueuze apparaten ook bijzonder veeleisende hoofdtelefoons aan. Het is ook mogelijk om deze speler als bron te gebruiken binnen een hifi-muzieksysteem met speakers.

De Kann Alpha positioneert zich dus als een mediaspeler die alles aankan. Dat gaat ook op als het gaat om waar je muziek vandaan komt. Een brede ondersteuning van muziekformaten, inclusief hi-res PCM en DSD, wordt aangevuld met Bluetooth 5.0 (inclusief LDAC en aptX HD, voor een hoofdtelefoon) en WiFi. Je kunt natuurlijk ook gewoon muziekbestanden vanaf de ingebouwde opslag (of een geheugenkaart) afspelen. Keuzes genoeg! 

INTERFACE 

Zoals bij elk nieuw apparaat is het wel even wennen aan de Android-gebaseerde interface. Het feit dat de Kann Alpha een monofunctioneel muziekspelertje is, houdt de leercurve plat. Het helpt echt dat Astell&Kern de  geavanceerde instellingen afzondert van de zaken die je regelmatig wil gebruiken. Bij dagelijks gebruik zie je daardoor enkel de essentie en pas  op verzoek de complexere opties. De equalizer is daar een treffend voorbeeld van. Je krijgt geen lange lijst van reeds ingestelde filters, maar enkel de equalizer die jij zelf hebt gemaakt. Dat creëren kun je doen via een meerbands-equalizer met schuifregelaars, maar als je echt heel fijnmazig wil werken kun je in een geavanceerde modus op 20  frequenties ingrijpen met een eigen gain- en Q-setting (die laatste geeft  aan hoe breed in het frequentiebereik  de verandering ingrijpt: heel beperkt rond de gekozen frequentie of net heel breed).  

CONCLUSIE

“Hoe kan zo’n compact apparaat zoveel rollen opnemen zonder in de problemen te komen?”, het is een vraag die we onszelf tijdens het testen regelmatig afvroegen. De Kann Alpha is een veelkunner in alle betekenissen van het woord. Naast de vele manieren om muziek af te spelen, leveren de dubbele DAC en het krachtige versterkergedeelte een hifi-waardige playback op alle koptelefoons. Ook de lastige.

De Astell & Kern Kann Alpha krijgt van HiFi.nl 4,5 van de 5 sterren

Lees hier de verdere in-depth review van HiFi.nl

 

 


Astell&Kern A&norma SR25: 'A beautifully crafted physical design & superb sound'

Is er iets nieuws in de wereld van draagbare digitale audiospelers?  Mel Martin van hometheaterhifi.com geef je een weloverwogen 'ja' na het horen van de Astell&Kern A&norma SR25, de nieuwste toevoeging aan de uitgebreide lijn van spelers die wordt aangeboden door een bedrijf dat voorop loopt op het gebied van innovatieve draagbare audioapparatuur.

Hij vond de A&norma SR25 een genot. Zijn eigen DAP van de laatste tijd is een Fiio M15, die bijna twee keer zoveel kost. Mel vond de A&norma SR25 sonisch gelijk aan de M15 op diverse koptelefoons en programmamateriaal. De A&norma steekt er wel met kop en schouwders bovenuit door zijn design, handigheid & de mogelijkheid om zowat elk formaat te spelen, inclusief relatieve zeldzaamheden zoals DSF en MQA.

[Lees hier de gehele review]


A&K Kann Cube: ‘Impressively Powerful’

In 2018 mocht de fijne Astell & Kern KANN mobiele muziekspeler op een lyrische 5-sterren review rekenen van het team van What Hifi. Volkomen logisch natuurlijk, deze krachtige DAP levert veel vermogen en was effectief de nieuwe norm voor hi-res muziek onderweg. Geen wonder dus dat ook ‘opvolger’ KANN Cube de goedkeuring van de audiospecialisten weg kan dragen; ‘An impressively powerful and engaging source for your headphones.’

Kann Cube

De KANN Cube is een krachtige mobiele muziekspeler met ingebouwde opslagruimte, een DAC en eenhoofdtelefoonversterker. Het model biedt 3 verschillende vermogensopties van High / Mid / Low, die het apparaat voorziet van een nooit eerder gezien vermogen in een draagbaar apparaat - 12Vrms voor gebalanceerde uitgang en 6Vrms voor ongebalanceerde uitgang. Dat is zo ongeveer het dubbele van zijn voorganger. Deze grote, stoere en krachtige muziekspeler kan daarmee moeiteloos vrijwel alle hoofdtelefoons op de markt aansturen, maar kan ook prima in-home dienstdoen als bron voor kritische luistersessies.

Om een natuurlijke en neutrale audio-ervaring met minimale vervorming te bieden, beheert een nieuw ontworpen OP Amp en Volume IC het vermogen optimaal en efficiënt. De KANN Cube gebruikt daartoe namelijk maar liefst twee DAC's – van het type ES9038PRO; één voor het linker en één voor het rechter kanaal. Elke DAC-chip stuurt 8 kanalen audiosignaal uit via het Astell&Kern Analog AMP Block, voor een onbeperkt geluidspodium en de volledige diepte van de originele uitvoering.

Het enorme vermogen van de Cube is ongetwijfeld ook de reden dat What Hifi voor deze A&K-telg niet op de volledige 5 sterren uitgekomen is. Want hoewel wij de prestaties zeker wel in die klasse zouden schatten, en de pluspunten van het audiomagazine ook niet mals zijn – zoals ‘muscular, balanced, detailed sound’ en ‘rock-solid build’ – zorgt dat vermogen ook voor een stevige, ietwat zware behuizing – wat de mobiliteit een beetje “Wanneer is een draagbare muziekspeler geen draagbare muziekspeler? Als hij zo groot is als een blok kaas en ongeveer een halve kilo weegt.” Dat spreekt echter alleen maar vóór deze gigant, als je het ons vraagt. Want ondanks het feit dat we de Cube in het assortiment van A&K onder de 'portables' staat, is het model niet ontworpen om draagbaar te zijn. “Net als de bekroonde KANN is de KANN Cube een muziekspeler met ingebouwde opslagruimte, een DAC en een hoofdtelefoonversterker. Maar door de toevoeging van enkele nieuwe functies is hij beter geschikt voor integratie in een desktop- of hifi-systeem.“

Lees de gehele review hier: https://www.whathifi.com/reviews/astell-and-kern-kann-cube


Astell&Kern KANN Cube

Deze grote, stoere en krachtige muziekspeler zal bijna elke hoofdtelefoon op de markt aansturen, maar kan ook prima in-home dienstdoen als bron voor kritische luistersessies.

‘Na een paar weken met de KANN Cube te hebben doorgebracht, kan ik met vertrouwen zeggen tegen iedereen met een onblusbaar verlangen naar een krachtige, functierijke digitale audiospeler met hoge resolutie die in staat is om vrijwel elke hoofdtelefoon aan te drijven, ongeacht het impedantie niveau: De KANN Cube is wat u zoekt.’

Lees de hele review hier.