Astell&Kern A&norma SR25: 'A beautifully crafted physical design & superb sound'

Is er iets nieuws in de wereld van draagbare digitale audiospelers?  Mel Martin van hometheaterhifi.com geef je een weloverwogen 'ja' na het horen van de Astell&Kern A&norma SR25, de nieuwste toevoeging aan de uitgebreide lijn van spelers die wordt aangeboden door een bedrijf dat voorop loopt op het gebied van innovatieve draagbare audioapparatuur.

Hij vond de A&norma SR25 een genot. Zijn eigen DAP van de laatste tijd is een Fiio M15, die bijna twee keer zoveel kost. Mel vond de A&norma SR25 sonisch gelijk aan de M15 op diverse koptelefoons en programmamateriaal. De A&norma steekt er wel met kop en schouwders bovenuit door zijn design, handigheid & de mogelijkheid om zowat elk formaat te spelen, inclusief relatieve zeldzaamheden zoals DSF en MQA.

[Lees hier de gehele review]


A&K Kann Cube: ‘Impressively Powerful’

In 2018 mocht de fijne Astell & Kern KANN mobiele muziekspeler op een lyrische 5-sterren review rekenen van het team van What Hifi. Volkomen logisch natuurlijk, deze krachtige DAP levert veel vermogen en was effectief de nieuwe norm voor hi-res muziek onderweg. Geen wonder dus dat ook ‘opvolger’ KANN Cube de goedkeuring van de audiospecialisten weg kan dragen; ‘An impressively powerful and engaging source for your headphones.’

Kann Cube

De KANN Cube is een krachtige mobiele muziekspeler met ingebouwde opslagruimte, een DAC en eenhoofdtelefoonversterker. Het model biedt 3 verschillende vermogensopties van High / Mid / Low, die het apparaat voorziet van een nooit eerder gezien vermogen in een draagbaar apparaat - 12Vrms voor gebalanceerde uitgang en 6Vrms voor ongebalanceerde uitgang. Dat is zo ongeveer het dubbele van zijn voorganger. Deze grote, stoere en krachtige muziekspeler kan daarmee moeiteloos vrijwel alle hoofdtelefoons op de markt aansturen, maar kan ook prima in-home dienstdoen als bron voor kritische luistersessies.

Om een natuurlijke en neutrale audio-ervaring met minimale vervorming te bieden, beheert een nieuw ontworpen OP Amp en Volume IC het vermogen optimaal en efficiënt. De KANN Cube gebruikt daartoe namelijk maar liefst twee DAC's – van het type ES9038PRO; één voor het linker en één voor het rechter kanaal. Elke DAC-chip stuurt 8 kanalen audiosignaal uit via het Astell&Kern Analog AMP Block, voor een onbeperkt geluidspodium en de volledige diepte van de originele uitvoering.

Het enorme vermogen van de Cube is ongetwijfeld ook de reden dat What Hifi voor deze A&K-telg niet op de volledige 5 sterren uitgekomen is. Want hoewel wij de prestaties zeker wel in die klasse zouden schatten, en de pluspunten van het audiomagazine ook niet mals zijn – zoals ‘muscular, balanced, detailed sound’ en ‘rock-solid build’ – zorgt dat vermogen ook voor een stevige, ietwat zware behuizing – wat de mobiliteit een beetje “Wanneer is een draagbare muziekspeler geen draagbare muziekspeler? Als hij zo groot is als een blok kaas en ongeveer een halve kilo weegt.” Dat spreekt echter alleen maar vóór deze gigant, als je het ons vraagt. Want ondanks het feit dat we de Cube in het assortiment van A&K onder de 'portables' staat, is het model niet ontworpen om draagbaar te zijn. “Net als de bekroonde KANN is de KANN Cube een muziekspeler met ingebouwde opslagruimte, een DAC en een hoofdtelefoonversterker. Maar door de toevoeging van enkele nieuwe functies is hij beter geschikt voor integratie in een desktop- of hifi-systeem.“

Lees de gehele review hier: https://www.whathifi.com/reviews/astell-and-kern-kann-cube


Astell&Kern KANN Cube

Deze grote, stoere en krachtige muziekspeler zal bijna elke hoofdtelefoon op de markt aansturen, maar kan ook prima in-home dienstdoen als bron voor kritische luistersessies.

‘Na een paar weken met de KANN Cube te hebben doorgebracht, kan ik met vertrouwen zeggen tegen iedereen met een onblusbaar verlangen naar een krachtige, functierijke digitale audiospeler met hoge resolutie die in staat is om vrijwel elke hoofdtelefoon aan te drijven, ongeacht het impedantie niveau: De KANN Cube is wat u zoekt.’

Lees de hele review hier.

 

 


Astell&Kern SR15

‘Deze digitale audio speler (DAP) zit ramvol features en high-fidelity prestaties.’ Het team van Techhive is met de SR15 van A&K aan de slag gegaan en roemt de high-end speler om zijn bouw, weergaveprestaties en functionaliteiten. ‘De SR15 is een superieure, verfijnde, high-res muziekspeler ontworpen voor de veeleisende muziekliefhebber die het niet erg vindt om deze vraagprijs aan draagbaar audiogeluk uit te geven’.

Lees de hele review hier.


Astell&Kern Futura SE100

De Futura SE100, de mobiele high-end speler van Astell&Kern, heeft recentelijk één, maar twee reviews opgeleverd, en dat is bepaald nog niet alles. Van What Hifi kreeg het apparaat namelijk 5 sterren (“Portable music players rarely sound this good”), waarbij met name de audioweergave, de bouwkwaliteit en de vele functies werden geroemd. Je vindt het hele artikel hier.

Ook het Duitse Fairaudio ging met de SE100 aan de slag. Een tipje van de sluier? ‘Die hohe Verarbeitungsqualität sucht ihresgleichen’ (‘de hoge kwaliteit van vakmanschap is ongeëvenaard’). De test is in het Duits uiteraard, maar met Google Chrome kun je zo’n webpagina heel eenvoudig naar – steeds foutlozer – Nederlands vertalen. De review vind je via deze link.


Astell&Kern reviews door art's excellence

Max Delissen en Kees-Jan Lankhaar van A&K dealer art's excellence bespreken op hun website regelmatig de merken en producten die zij verkopen. Zo ook over Astell&Kern.

Lees ook hun reviews van Astell&Kern:


Astell&Kern Kann en Michelle

Ruud Jonker schrijft in Music Emotion over de Kann muziekspeler en de (Harvey Audio/A&K) Michelle in-ear hoofdtelefoon.

Wie zich dan ook een weg baant door de urbane jungle met een KANN op zak en de oren geladen met Harvey’s, zal door de intimi worden herkend als reizende audiofiel. Anderen zullen je benijden omdat je dezelfde kunstwerken in je gehoorgangen hebt dan waar Rihanna mee loopt. Ook de KANN zelf is onderscheidend. Met die set scoor je natuurlijk erg goed bij het management en potentiële opdrachtgevers. Het ding ontlokte overal steelse en hebberige blikken van de miserabelen die nog door het leven moeten met iPhones en Dr.Beats. Met de KANN/Harvey-set ben je nog even uniek. Je straalt uit dat je ook dát aspect van het leven serieus neemt, naast je Savile Row kostuum en Patek Philippe. Voordeel is dat die Astell&Kern nog steeds betaalbaarder is.

:o)

Lees hier de hele review op HiFi.nl.


Astell & Kern KANN

De Astell & Kern KANN wordt besproken door Sound & Vision. Met waarde = 5 sterren (!) niet voor niets gekozen tot SOUND PICK; "Astell & Kern’s KANN is not only a subtly gorgeous-sounding performer loaded with features. It’s also a great value".

Lees hier de integrale review online.


Astell & Kern AK70 mkII review

De AK70 mkII is recentelijk getest in What Hi-Fi?

"Our Verdict: Setting the bar for transparency at this price, the AK70 mkII is not far off portable perfection"

Klik hier om de hele review te lezen.