We zijn bij D&D Audio van alle markten thuis. In ons assortiment vind je immers alles van mobiele muziekspelers en -oplossingen tot versterkers, all-in-one luidsprekers en de beste high-end bekabeling om die apparatuur met elkaar te verbinden. Daarnaast hebben we serieuze power houses uit de analoge wereld in het pakket: het Engelse SME en het Duitse Clearaudio. Voor de vinylliefhebbers die zich vooral door die laatstgenoemde merken aangesproken voelen, hebben we goed nieuws; vanaf nu bieden we ook de gespecialiseerde producten van Loricraft Audio aan! Waarom? Omdat onderhoud en reiniging van je geliefde lp-collectie net zo belangrijk zijn als de topproducten om die platen op af te spelen!

Het schoonmaken van vinylplaten en ervoor zorgen dat je platen vuil- en stofvrij zijn, is een belangrijke factor voor het behoud en de prestaties ervan. Dat zal voor ervaren liefhebbers van analoog geen nieuws zijn. Vingerafdrukken, vuil, stof en statische elektriciteit veroorzaken ongewenste ruis, met als gevolg klikken, knallen, oppervlakteruis en zelfs vervorming. Met name tweedehands platen moeten altijd worden schoongemaakt voordat ze voor het eerst worden afgespeeld. Stof en vuil zal het geluid verminderen en kan zelfs zorgen voor de fysieke beschadiging van een plaat of een stylus.

Loricraft Record Cleaners Audio

Loricraft is het schoolvoorbeeld van een merk dat is ontstaan uit de combinatie van vakmanschap en de liefde voor een product, of in dit geval hobby: vinyl. De originele Loricraft is gebaseerd op het werk van wijlen Percy Wilson, de technisch redacteur van het Britse Gramophone Magazine. Een handgemaakt prototype werd voor het eerst gedemonstreerd op de Buxton Hi-Fi show in de jaren 60 en genereerde veel aandacht om zijn indrukwekkende vermogen om een plaat grondig schoon te maken, en houden. 

De modellen zijn daarnaast superieur in functionaliteit en mogelijkheden dankzij de intelligente voordelen die aan de basis van het ontwerp liggen. De krachtige pomp creëert een werveling tussen het reinigingsmondstuk en het plaatoppervlak die de reinigingsvloeistof en losgemaakte verontreinigingen efficiënt van de plaat wegzuigt. Vervuilde reinigingsvloeistof (die vuildeeltjes bevat) wordt van het plaatoppervlak gezogen voordat de vloeistof verdampt is, zodat er zo min mogelijk residu achterblijft en er een grondig schoon en droog oppervlak ontstaat, in tegenstelling tot conventionele reinigingsmachines. De Loricraft reinigers maken daarnaast geen gebruik van de ultrasone methode van andere fabrikanten, die nogal luidruchtig is. De speciaal ontworpen pompen zijn namelijk zeer stil: je kunt prima muziek afspelen op je draaitafel terwijl je Loricraft in dezelfde ruimte een andere plaat aan het reinigen is.

Het originele ontwerp werd door de jaren heen doorlopend verbeterd en geperfectioneerd met hoogwaardige componenten en moderne productiemethoden. Duizenden Loricraft platenreinigers worden nu over de hele wereld gebruikt door toonaangevende platenstudio’s, handelaren en serieuze verzamelaars. Kijk voor meer informatie op loricraftaudio.co.uk.

Nieuwe serie Loricraft reinigers bij D&D

Het team van Loricraft is het afgelopen jaar volop bezig geweest met het ontwikkelen, ontwerpen en natuurlijk testen van een compleet nieuw model platenreiniger. De PRC4i en PRC6i zijn een doorontwikkeling van de zeer succesvolle bestaande modellen, voorzien van een compleet vernieuwde behuizing en een verbeterd mechanisch design, met behoud van de functionaliteit, de werking en natuurlijk vooral de prestaties die we al van het merk gewend zijn. 

De 15 kilo zware PRC4i is uitgerust met een pompsysteem met twee uiteinden, die een indrukwekkende zuigcapaciteit van 28 liter per minuut leveren. De pomp is aan beide uiteinden van de vacuümmotor gemonteerd en levert een hoog vacuüm terwijl hij een mooi uitgebalanceerd geluid produceert. Het nieuwe ontwerp met dubbele pomp zorgt ervoor dat zelfs sterk vervuilde of kromgetrokken platen grondig worden gereinigd. De 2 kilo zwaardere en krachtigere PRC6i is de stilste Loricraft ooit gemaakt, met een grote vacuümcapaciteit van 18 liter flow per minuut. 

Beide modellen zijn via D&D uit voorraad verkrijgbaar, met een adviesprijs van 3.990 euro voor de RC4i en 4.990 euro voor de PRC6i.