Siltech viert in 2018 een bijzondere verjaardag. Het is deze zomer maar liefst 35 jaar geleden dat ‘The Inevitable Link’ het levenslicht zag. Het in 1983 vervaardigde debuut, de eerste commerciële kabel van het merk, was ook de allereerste interlink ter wereld opgetrokken uit solide zilveren conductoren.

The Inevitable Link stond voor een bijzondere mijlpaal, van het ontwerp tot de constructie, de keuze van materialen en de in eigen huis ontwikkelde connectoren. De succesvolle introductie werd het fundament waarop het huidige Siltech heeft voortgebouwd, en de eerste van vele benchmarks voor de internationale audio-industrie waarbij de filosofie van het merk vooropgestaan heeft: design, ontwikkeling en productie in eigen huis als garantie voor kwaliteit.

Siltech filosofie

De gespecialiseerde fabriek in Elst is dan ook nog altijd het thuis van Siltech, waar het team achter de vele mijlpalen die volgden structureel toegang heeft tot de beste kennis, skills, materialen en productiefaciliteiten. Het merk is overtuigd van de kracht en ervaring van dat in-house team, mede dankzij de meest geavanceerde meetapparatuur en de nieuwste inzichten. De benadering is er één van pure wetenschap: ontwerpen, doormeten, analyseren, verbeteren en ontwerpen.

Een benadering die al 35 jaar zijn vruchten afwerpt, en waarmee een basis is gelegd voor de volgende generatie aan producten. En wat is er passender voor die volgende stap dan een nieuwe mijlpaal op audiogebied? Met trots introduceert Siltech daarom de Crown Princess, de culminatie van 35 jaar innovatie.

Siltech Crown Princess 

Siltech’s Crown Princess interconnect is een limited edition jubileummodel waarin de voortdurende innovatie en doorontwikkeling van het merk terug te vinden zijn: een puur en geavanceerd monokristallen zilveren kabel die net als Siltech in het teken staat van een voortdurend streven naar excellentie. Stay tuned! 

Over Siltech

Siltech’s legendarische kabels en versterkers zetten de standaard die anderen willen evenaren. Simpelweg omdat het merk de lat uitzonderlijk hoog legt. Voortdurende investeringen in de beste materialen, de modernste machines en gereedschappen en de meest nauwkeurige meettechnologie zijn daar debet aan. Zodat het geen toeval is dat high-end hifi van Siltech klinkt zoals het klinkt.

Lees het hele artikel: Siltech Essential: Jarenlang excelleren is geen toeval