Devialet Silver Phantom review FWD Magazine

Er zijn twee versies van de Phantom, die visueel van elkaar verschillen door de kleur van de (bewegende) zijpanelen. De volledig witte editie is de ‘gewone’ Phantom, terwijl de matzilveren zijpanelen er op wijzen dat dit de Silver Phantom is. Hij verdient gezien te worden, want het is een sublieme design.

De Phantom is grotendeels afgewerkt in kunststof, glanzend wit, maar wel hoogwaardig. Buiten de visuele verschillen is het belangrijkste onderscheid dat de Silver-editie aangezien krachtiger is (750 vs 3.000 watt piekvermogen!), en dus veel luider vervormingloos speelt. Het is een massa power – al gaat dit wel over piekvermogen, wat niet hetzelfde is als wat continu geleverd wordt – dat relevanter wordt als je weet dat de Phantom dankzij slimme snufjes heel wat lagere tonen (16 Hz!) kan produceren dan een doorsnee alles-in-een-speaker.

FWD Magazine testte de Silver Phantom en hier is een deel van hun bevindingen: “de Phantom klinkt ook echt goed, en dat hadden we eerlijk gezegd niet verwacht. Het is wel degelijk een high-end audioproduct dat verrassend dingen kan, vooral in een stereo-opstelling. Dan waren we echt onder de indruk.

De rest van de review lees je hier.