clearaudio-concept-draaitafel

Review Clearaudio: de Concept draaitafel

"Qua looks heeft Clearaudio in de loop der jaren enkele extravagante draaitafels gemaakt - met name de Master Innovation en de Statement, die er allebei uitzien als het platenspelerequivalent van bruidstaarten. Bij de Concept gaat het bedrijf echter voor eenvoud. Er zijn heel weinig toeters en bellen te zien - het is in wezen een sokkel met een plateau, een toonarm en een snelheidsregelaar. Maar terwijl sommige minimalistische decks er nogal alledaags uit kunnen zien, is deze dat allerminst. Dankzij de strakke randen en satijnen afwerking is de Concept een echte blikvanger."

"Met een behuizing van houtvezel met gemiddelde dichtheid (of, als je bereid bent extra te betalen, van onder druk gevormd massief hout) weegt de Concept een vrij zware 7,5 kg. Niet dat dit veel verschil maakt in praktische termen, aangezien je hem niet van kamer naar kamer gaat dragen, maar het helpt wel om de platenspeler een premium gevoel te geven."

Lees de hele review van Loudersound via deze link

clearaudio-concept-wood


Review: Clearaudio Concept Active Wood

“De eersteklas bouwkwaliteit en geluid, en het gemak van installatie en veelzijdigheid, maken de Clearaudio Active Wood een solide keuze voor zowel platenspelerpuristen en enthousiastelingen”, zo lezen we bij Stereophile. “Een solide keuze voor iedereen die op zoek is naar de volgende stap in hun reis door geluid, en alle muziek, vreugde en plezier die het afspelen van vinyl met zich meebrengt.”

Clearaudio Concept Active Wood

De originele Clearaudio Concept draaitafel werd in 2009 geïntroduceerd, in 2015 gevolgd door de Concept Wood, die de MDF-sokkel (Medium Density Fiberboard) van de originele Concept verving door een sokkel gemaakt van meerlagig Baltisch berkenhout. Berkenhout is namelijk dichter en zwaarder, waardoor de resonantiesignatuur en de ruisvloer worden verlaagd, wat leidt tot een groter dynamisch bereik en helderheid. De Active versie, die nog recenter werd geïntroduceerd, voegde daar een hoofdtelefoonversterker en een klasse-A MM/MC phonovoorversterker aan toe. De Active Wood heeft bovendien ook een subsonisch filter. Redenen genoeg voor Stereophile om er eens uitgebreid mee aan de slag te gaan. Je vindt de gehele review op stereophile.com


Veel extra Clearaudio reviews

Op de website van Clearaudio (klik hier) vind je een overzicht van meer dan 100 reviews en testrapporten van Clearaudio draaitafels en producten vanaf 2005.


Clearaudio Ovation

What Hifi?! geeft de Clearaudio Ovation het predicaat 'Best Buy under € 6.000'.

"Clearaudio has long been a strong contender at the high end of the turntable market and this Ovation package simply reinforces that tradition. It’s beautifully made, pleasing on the eye and a pleasure to use. Most of all it’s about as fuss-free as turntables go, yet is still able to compete with the very best at the price when it comes to sound quality. Recommended? You bet."

Lees hier de complete review online.


Clearaudio Concept

Clearaudio Concept Review Whathifi

What Hi-Fi heeft de Clearaudio Concept getest en waardeerde deze platenspeler met een uitzonderlijke 5 sterren!

Ze konden geen minpunten vinden en raden deze platenspeler aan iedereen aan. Ze zeggen onder andere dit: "we can’t see anyone turning down the Clearaudio Concept for a lack of talent. It is as clean, rhythmic, detailed and spacious as you’ll find for the money, not to mention engaging and entertaining. A Conceptual masterpiece, you could say."

Klik hier voor de gehele review van What-HiFi.


Clearaudio Absolute Phono Inside - in Hifi News

"The Clearaudio Absolute Phono Inside is arguably a landmark MC phono stage design, albeit a costly one. Ostensibly simple on the outside, the two-box solution is intelligently conceived and expertly executed. The result is a truly captivating sound quality that is difficult to criticise on any level. That the Absolute Phono version could be even better holds a tantalising prospect for all owners of Clearaudio tonearms."

Klik hier om het hele artikel te lezen.