Het is geen geheim dat Devialet bij een aantal van ‘s lands beste hifi-speciaalzaken een onderkomen heeft gevonden. En terecht. Er zijn niet veel merken die de afgelopen jaren zoveel teweeg gebracht hebben als he Franse team van Devialet. Het revolutionaire merk uit Parijs stapte ruim 5 jaar geleden zo’n beetje uit het niets op het mondiale toneel voor high end audio en is er inmiddels niet meer weg te denken dankzij de diverse spraakmakende modellen die sinds de introductie op de markt zijn gebracht. Een van die modellen is Le 900, ook wel Original d’Ateliergeheten. En dat brengt ons bij een speciaalzaak in Den Haag: Chattelin AS.

De maand juni staat bij Chattelin Audio Systems namelijk in het teken van de Magico S1 MkII. “Het meest muzikale 2-weg luidsprekersysteem van dit moment,” aldus Peter Chattelin. En een muzikale luidspreker vraagt om een muzikale versterker.Daarom kun je op zaterdag 25 juni bij de Haagse winkel aan de Anna Paulownastraat terecht voor een indruk van de S1 MkII op niets minder dan Le 900 van Devialet.

900_in-box

Devialet Le 900

Le 900, geïntroduceerd als kroon op 5 jaar aan Devialet modellen, is een nieuw audiofiel icoon dat zo bijzonder is, dat er besloten is om er slechts 100 exemplaren van uit te brengen. Een volwaardige Limited Edition. Het typenummer slaat dan ook niet op het aantal dat in productie genomen is, maar op het feit dat Le 900 een (stevige) upgrade is van de 800-uitvoering, waaronder een expansie van het audiovermogen naar 900 Watt – uiteraard gebaseerd op de vermaarde ADH-technology, ofwel een mix van analoog en digitaal (Klasse A/D-hybride versterking).

In de basis is de jongste telg een apparaat als alle andere Devialet-modellen uit de serie: elegante, stijlvolle alles-in- één oplossingen die netwerkstreaming, d/a-conversie en voor- en eindversterking voor hun rekening nemen, waar slechts nog een paar luidsprekers aan aangesloten hoeft te worden. Het binnenwerk is volledig digitaal, want naast ADH uiteraard ook in dienst van Devialet’s SAM (Speaker Active Matching) technologie om speakers in het tijdsdomein te corrigeren, waardoor het laag strakker wordt en het complete geluidsbeeld rustiger. Dat verdient een bijzondere luidspreker!

Magico S1MkII

Magico S1 MkII

“De S1 is de meest toegankelijke en veelzijdige luidspreker van Magico tot nu toe en past in eigenlijk elke luisteromgeving,” meent Peter Chattelin. “De behuizing is gemaakt van geëxtrudeerd aluminium, wat de interne resonantie minimaliseert. Het geluid wordt voortgebracht door een 7” Nano-Tec midbass driver en een 1” beryllium tweeter. Zoals bij alle Magico drivers, is er ook voor de S1 gewerkt met computersimulaties om het elektromagnetische en thermisch gedrag te optimaliseren.”

Deze combinatie zelf bewonderen? Loop dan op zaterdag 25 juni eens binnen bij Chattelin Audio Systems in Den Haag – het zal je niet teleurstellen!

Chattelin Audio Systems

Anna Paulownastraat 58, Den Haag