High-end luidsprekermerk Cabasse heeft op IFA 2016 in Berlijn twee fraaie nieuwe modellen in de Jersey- en Antigua-lijnen gepresenteerd: de Jersey MC170 vloerstaander en Antigua MC170 boekenplankspeaker.

Het Franse Cabasse is gevestigd in het westelijke puntje van Bretagne en eert behalve haar geschiedenis ook die omgeving; luidsprekers uit het aanbod het merk werden al vaak voorzien van klinkende namen als Brigantin, Galion, Albatros en Atlantis – geïnspireerd op de nabijheid van zowel de Noordzee als de Atlantische Oceaan. Niet zo lang geleden volgden Jersey en Antigua, beiden vernoemd naar eilanden. Op de jaarlijkse Internationale Funkausstelling Berlin (IFA), Europa’s grootste beurs voor consumentenelektronica, heeft het merk twee nieuwe modellen binnen die lijn onthuld.

cabassa-antigua-mc170

Innovaties

De gloednieuwe MC170 biedt het beste van de Cabasse-kenmerken in een innovatief maar betaalbaar 3-weg- jasje. Daarbovenop is de vloerstaander voorzien van nieuwe coaxiale drivers en twin woofers. De kleinere Antigua MC170 is de compacte boekenplankvariant, eveneens voorzien van een nieuwe coaxiale 2-weg driver, en net als zijn grote broer uitgevoerd in zwart ebben- of wit eikenhout.

De nieuwe 2-weg midrange/tweeter van de MC170-lijn is een doorontwikkeling van de luidsprekerunit in de succesvolle Cabasse Eole coaxiale satelliet. De speaker draagt zorg voor een natuurgetrouwe weergave van klankkleuren en een geluidsbeeld met een realisme en diepgang dat ongeëvenaard is in zijn prijsklasse, zowel in stereo- als in meerkanaalsgebruik. De specifieke vorm van de driver unit (17 centimeter / 6,7 inch) is ontworpen voor maximale rigiditeit en lage frequentiegebruik, resulterend in een diepe bas zonder kleuring of vervorming. De spreekstoeldrager is gemaakt van Kapton voor perfecte ventilatie en een hoge belastbaarheid. Voorts is er in het meetprotocol in de dode kamer van Cabasse gelet op zowel de luisterpositie als de 360 graden afstraling rondom de speaker, volgens het Cabasse-principe van Homegeneous Distribution of Sonic Energy (ofwel HDSE). Directe en gereflecteerde geluidsgolven zijn homogeen, het podium is breed en stabiel.

Marktbeschikbaarheid en adviesprijzen

De Cabasse Antigua MC170 en Jersey MC170 zijn vanaf najaar 2016 beschikbaar bij de hifi- dealer. Advies voor de monitorspeaker is € euro, de grote vloerstaanders hebben een prijs van € euro.

Bekijk hier het overzicht van alle Cabasse-dealers.

Specs Antigua MC170

specs-antigua-mc170

 

Specs Jersey MC170

specs-jersey-mc170