Davone stelt twee nieuwe modellen luidsprekers voor: de Twist Classic en Twist Select. Beide, naar goede traditie fraai vormgegeven vloerstaanders verschillen enkel in de afwerking en bieden volgens de fabrikant dezelfde geluidskwaliteit.

De Twist Classic valt op door een prachtige vormgeving, met een spel van gebogen lijnen, walnoot houtafwerking en een effen zwarte grille – die overigens niet verwijderd kan worden. De Twist is uitgerust met een 7″ Special fiber woofer en een 1″ Anodised aluminium tweeter en maakt gebruik van een nieuw ontwikkelde cross-over. Samen met de Davone Studio is dit de nieuwe klankkleur en tuning die Davone ‘HR’ noemt (High Resolution), om aan te duiden dat je buiten het opvallende design ook op een mooie muziekbeleving mag rekenen. Verkoopprijs per paar ligt op 3.300 euro.

De Twist Select biedt voor de hoogwaardige stofafwerking een keuze uit 28 kleuren van de Deense Kvadrat Metric catalogus om het model te personaliseren en naar wens beter in de woning te integreren. De houtafwerking is dezelfde als die van de Classic, maar de drivers zijn bij de Select altijd zichtbaar. De verkoopprijs ligt op 3.700 euro per paar en de Select is er enkel op bestelling.

Klik hier voor alle verkrijgbare kleuren en klik hier de Davone website met nog meer informatie.

Met dank aan HiFi.nl.